Вашият помощник в извънредни ситуации.

Emergency Assist.

Опционалният "Emergency Assist" поема управлението на автомобила при спешни медицински случаи. Той се активира, когато системата  не регистрира активност на водача, следователно липсва управление, ускоряване и спиране, а водачът не реагира, въпреки последващото предупреждение. Тогава системата опитва чрез тласъци на спирачките, предупредителни сигнали, аварийни светлини и олюляване в собствената лента както да реактивира водача, така и да предупреди спътниците и други участници в движението.  Ако управлението не бъде поето отново, автомобилът се насочва с помощта на асистента за смяна на лентата на движение "Side Assist" до дясната пътна лента и контролирано се спира. Така, в рамките на ограниченията на системата, може да се избегне злополука.

Серийната проактивна система за защита на пътниците може, в рамките на ограниченията на системата, да разпознава опасни ситуации с повишен потенциал за злополуки и автоматично ..да вземе мерки за предотвратяване. Така прозорците и плъзгащият се покрив автоматично се затварят до процеп, за да се оптимизира действието на страничните въздушни възглавници и въздушните възглавници за главата. За части от секундата предните предпазни колани се затягат, а водачът и спътникът се фиксират. Когато опасността е премахната, коланите се разхлабват, а страничните стъкла и плъзгащият се покрив могат отново да се отворят.

 

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Затваряне на менюто
Затвори
Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип