Затваряне на менюто
Затвори

Виктория Киперсунд в Осло. Напълно електрически!

Виктория Киперсунд в Осло. Напълно електрически!

Твърди се, че социалните медии могат да бъдат източник на вдъхновение за устойчиво развитие и електрическа мобилност. За Виктория Киперсунд това определено е точно така. След като се сдобива със своя e-up!, тя бързо се убеждава, че е направила инвестиция в бъдещето.

Facebook поощрява хората
да водят по-устойчив начин на живот.

Когато попитахме Виктория Киперсунд за мотивацията й да се сдобие с електромобил, нейният отговор беше кратък и ясен - Facebook. Всъщност 34-годишната норвежка е вдъхновена от статия в социалната мрежа с различни идеи за водене на по-устойчив начин на живот. Втората точка в списъка е "да карам електромобил". Но това само един от множеството аргументи в полза на електрическата мобилност, които в крайна сметка убеждават Виктория да си купи e-up!.

"Просто вярвам, че в бъдеще ще се придвижваме така."

Да бъдеш част от бъдещето днес.

Идеята за активно участие в оформянето на бъдещето винаги е вдъхновявала Виктория и у нея няма никакво колебание по отношение на избора на автомобил, който да си купи. И така, от месец юни 2015 година, тя е зад волана на своя e-up! - нейният първи собствен автомобил. Принос за решението й да се присъедини още днес към света на утрешния ден има и норвежкото правителство. Още през 90-те години то започва да работи по създаването на инфраструктура, която да осигури разцвет в сферата на електрическата мобилност. Наред с различните отстъпки и поощрения, собствениците на електромобили са освободени от данъци, някои от паркингите в централните части на градовете са безплатни за електрически автомобили, които могат да се движат свободно и в автобусните ленти. Всичко това оказва ефективно и пряко въздействие върху автомобилния пазар в страната, като в момента повече от 20% от новорегистрираните автомобили в Норвегия всъщност са с електрическо задвижване. 

"Когато човек си купува електромобил, прави инвестиция в бъдещето."

Градският модел е идеален за кратки разстояния.

На Виктория са й необходими около 20 минути, за да се придвижи от училището на 6-годишната си дъщеря до фитнеса, където работи като помощник-управител. Тя не само изминава с лекота тази отсечка по два пъти на ден, но понякога отскача спонтанно със своя e-up! и до центъра на Осло - просто защото е изключително лесно и има толкова много свободни места за паркиране на електромобили.

Точно като за снимка - Виктория и нейния e-up!.

Виктория, която живее в Рьоа, предградие на Осло, намира начини да се справи и през по-студените месеци от годината: Въпреки, че никоя друга държава по света не разполага с по-добра инфраструктура за електромобили от Норвегия, зимите тук са дълги и студени. Това означава, че се налага да шофирате малко по-икономично, споделя прагматичната норвежка. Затова понякога през зимата тя просто си облича по-дебело палто вместо да използва отоплението в колата. 

"В Осло е трудно да намериш квартал, в който ДА НЯМА станция за зареждане. Напротив, поглеждам в картовото приложение на смартфона."

Това може също да Ви интересува

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип