Затваряне на менюто
Затвори

Превръща звуците от природата в дигитални ритми. VISIONS OF NOW: Bearcubs

Превръща звуците от природата в дигитални ритми. VISIONS OF NOW: Bearcubs

Джак, по-известен като Bearcubs, съвсем наскоро се преселва от Лондон в Берлин. От един космополитен град той се пренася в друг. "Имах нужда от смяна на обстановката. Нови вдъхновения, нови хора, нови преживявания", казва той. Преди Джак често е бил в Берлин и неизменно е оставал запленен от енергията на този град, отново и отново. Сега той живее в Берлин от няколко месеца и вече свири в най-популярните клубове на германската столица.

Джак черпи вдъхновение за своята музика от атмосферата на приятните вечери, които той често претворява в ритми още през същата нощ.
За творческия процес Джак се основава на реалния живот, това винаги е било така. Първоначално той нахвърля новите си идеи на своя смартфон. Понякога това са готови текстове, а друг път структурата или композицията на нова песен. "Когато събера всички накуп идеи, отивам в студиото и правя нещо от тях - събуждам ги за живот, така да се каже", обяснява той.

Начало на видеото

Въпреки че използва дигитални инструменти, за да създава музика, за Джак е важно неговите произведения да имат човешко звучене: "Аз пея на фона на моите мелодии, защото смятам, че това задължително им придава ценен човешки елемент". Той обожава да създава електронни ритми, които звучат така, сякаш имат органичен произход. Или пък тъкмо обратното: капки за дъжд, пресъздадени в бийт. Вдъхновен от прехода между електронни и естествени звуци, Джак е правил някои интересни експерименти. "Направих лазерен прожектор, който може да се включи в компютъра. А също така и създадох възможност за синтезиране от звуци от пречупени светлинни лъчи", обяснява той. Джак ни показва своята екипировка и сяда пред синтезатора. "Можеш да инсталираш тук абсолютно всякакъв звук - без значение дали си го създал сам, имаш го в готов вид или пък си го свалил от някъде", допълва той.

Цял оркестър с натискане на няколко клавиша.

"Аз, съвсем сам, с моето дигитално оборудване имам възможностите на цял един оркестър!" Докато стане известен като Bearcubs, той дълги години се е учил да свири на различни инструменти - барабани, пиано и китара. Заради непрекъснато усъвършенсвания софтуер композирането на музика вече е възможно без да се налага ползването на скъпо струващо студио, с което творческия процес значително се демократизира.
Именно тази лекота и възможността за проста и директна реализация на идеите очарова Джак. Независимо от това, той споделя, че би желал още повече да скъси времето от хрумването на определена идея до претворяването й в завършено парче.

Експериментиране
със звука.

"Би било направо страхотно, ако можех по някакъв начин да свържа главата си с компютъра и директно да записвам идеите ми за създаване на нова музика.", споделя Bearcubs. С което неговите мечти за бъдещето не приключват. С помощта на интелигентната дигитализация той се надява да направи нещо много повече от нови възможности за създаване на музика. Джак си представя как се придвижва безшумно през заобикалящия го свят и вместо да съсредоточава цялото си внимание върху процеса на шофиране, да може да се отдаде изцяло на претворяването на вдъхновилите го звуци в музика.

Мислене
с нови технологии.

"Направих лазерен прожектор, който може да се включи в компютъра. А също така и създадох възможност за синтезиране от звуци от пречупени светлинни лъчи".

Джак Ричи е на 26 години, от Лондон, и е известен певец и композитор, по-известен под псевдонима Bearcubs. През 2017 година неговият сингъл "Underwaterfall" набра голяма популярност и предизвика внимание в международен план. В началото на 2018 година последва неговия първи албум "Ultraviolet" - тук изпълнителят също впечатлява с многопластови вокали и различни синтезирани звуци.
@bearcubsmusic

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип