Затваряне на менюто
Затвори

Създаване на дигитално изкуство. VISIONS OF NOW: Via Graphic

Създаване на дигитално изкуство. VISIONS OF NOW: Via Graphic

"Така възниква визуален резултат, но изобщо нямаш физическо съпротивление", казва Лео. Той е график и част от Via Grafik, дизайнерски колектив и дизайнерско бюро с произхода си в графити изкуството. Той навлиза за първи път във виртуалната реалност и изпробва за вас 3D Software, който дава възможност за рисуване във виртуалното пространство. Неговият краен резултат: триизмерно дигитално произведение на изкуството, което той създава около I.D. (сериен прототип).

С неясната коса, деликатните черти и скритата му усмивка човек дори не мисли, че Лео е смесил графитната сцена. Но той има. Когато разказва как започва цялата работа, той започва в училищния двор: "Това беше просто субкултурен контекст - да караш скейтборд и приятелите ти да пишат имената си по стените и да се опитват да подражават, да имитират." С помощта на спрея в ръка той се научава да се доверява на интуицията си и жестовете си и, че те могат да доведат до визуално силен резултат.

Начало на видеото

Неговият стил се променя, развива се и е повлиян от различни жанрове. "Искам моите работи да функционират от първия миг. Трябва да гръмне!" Дигиталната скулптура, която той проектира в нашето студио, задава I.D. (серийно проучване) в необичайна обстановка. Но Лео също така иска хората да останат на линия, да се интересуват в дългосрочен план и да гледат подробностите.
Той се приспособява много бързо към 3D контролерите, които заедно с VR очилата върху очите функционират като мултифункционална четка за рисуване, и е впечатляващо колко интуитивно той може да ги управлява. "Натискам и имам директен визуален ефект", казва Лео и обяснява, че по този начин се работи бързо и без страх, тъй като всяка стъпка директно може да се направи отново. "Винаги реагирам на това, което вече е тук и така всичко възниква парче по парче. Изобщо нямам конкретна представа, как ще изглежда по-късно." Виртуалната реалност изглежда в момента е неговия училищен двор.

Преобразуване на аналога в дигитално изкуство.

Дори, когато Лео може да работи сигурно с VR очила и контролери, той не знае точно, как всъщност да нарече всичко това. Какво прави той изобщо тук? Не е рисуване, защото е 3D. Създаване звучи някак си твърде мегаломански. Накрая той го нарича изработване.
Останахме с впечатлението, че Лео се чувстваше доста комфортно в новия си училищен двор. Интуитивната концепция на софтуера му позволява да внесе своя опит с графити и да започне веднага. Колко бързо Лео успя да свикне с новата технология е впечатляващо. "Усеща се потенциала на това, което се крие тук" казва той. Подобно интуитивно взаимодействие с интелигентни технологии, той добре може да си представи в колата. "Стотиците копчета и скрити функции изнервят", смята Лео.

Игриво научаване на нови възможности.

Вместо това, например, гласовият контрол и непретенциозният, обясняващ дизайн би могъл да опрости управлението. Защото работата с игриви и бързо обучаващи се устройства може да бъде доста завладяваща - както може да се види при Лео. Просто създаването на огромни форми в пространството отсега нататък очевидно е забавно и също изглежда доста впечатляващо. Лео кима: "Да, чувствате се доста мощни по отношение на пространството". Няколко минути по-късно той пита екипа за стълба. Изпробването го е направило мегаломан: Ръката му вече не е достатъчно дълга за неговите триизмерни, дигитални произведения на изкуството.

Интуитивен софтуер.

"Винаги реагирам на онова, което вече съществува и така всичко се оформя парче по парче. Изобщо нямам конкретна престава за това как ще изглежда по-късно"

Лео "BOE" Воланд е роден в Хайлброн, живее от много години в Берлин и е неразделна част от графитите и уличното изкуство от края на 90-те години. Заедно с приятели основава колектива за изкуство и дизайн Via Graphic. Експерименталният начин на работа на Лео - от инсталации до невижданата употреба на цветове, го накара да се наслаждава на националното признание и неговото изкуство да живее не само на улицата, но и в галерии и изложби.
@via_grafik

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип