Menü schließen
Затвори

Инвестиция в бъдещето AdBlue®

Инвестиция в бъдещето AdBlue®

Много от моделите на Volkswagen вече са оборудвани с дизеловата технология SCR и бройката им ежедневно нараства. Тази технология позволява значителното намаляване на вредните емисии от азотни оксиди и спазването на строгите гранични стойности за вредни емисии на Европейския съюз (Евро 6). Още през 2009 г. на пазара излезе първият автомобил на Volkswagen с тази технология. За тази съвременна технология Вашият автомобил се нуждае от AdBlue®, синтетично произведен воден разтвор на карбамида (воден разтвор на урея), който се пълни в отделен резервоар на автомобила. В зависимост от модела на автомобила този резервоар се намира под капака на резервоара за гориво, в багажника или в двигателния отсек.

Как работи?

Без AdBlue® не става, тъй като това е работната течност за дизеловата технология SCR.

1. Отработените газове се прекарват през окислителен катализатор и филтър за дизеловите частици.

2. Добавя се AdBlue®.

3. Чрез термична реакция AdBlue® се разгражда до амоняк.

4. Амонякът реагира в SCR катализатора с азотните оксиди, които по този начин се преобразуват до екологичните компоненти азот и вода.

 

Зареждане

Зареждайте AdBlue® при необходимост и съблюдавайте, дали течността отговаря на стадарт ISO 22241.

Икономичен

На 1000 км един автомобил се нуждае от около 1 до 3 литра AdBlue®. Количеството AdBlue®, което изразходва Вашият автомобил, зависи от модела на автомобила, условията на ползване и начина на шофиране. Капацитетът на резервоара е между 11 и 19 литра.

Студът не влияе на AdBlue®

Дори под -11° C. Благодарение на автоматичната система за отопление, която веднага след стартиране загрява AdBlue® до правилната работна температура. Не е необходим антифриз.

Разход и доливане

Разходът на AdBlue® на Вашия Volkswagen зависи от начина на шофиране, работната температура на системата и температурата на заобикалящата среда.

  • Ако резервоарът с AdBlue® е празен, двигателят вече не може да бъде стартиран! Затова се погрижете навреме, резервоарът да е пълен.
  • Нашият съвет: Оставете AdBlue® да бъде долят при Вашия Volkswagen дилър. Така става бързо, чисто и изгодно.
  • Кога трябва да се долее? За да няма неприятни изненади, получавате предупреждение 2400 км и 1000 км, преди да трябва да се долее AdBlue®.

Volkswagen модели с AdBlue®.

Модел с AdBlue® се разпознава не само по ниските емисии азотен оксид, но и по отделния отвор за пълнене на AdBlue®. Този отвор може да се намира до отвора за пълнене на дизелово гориво, в багажника или в двигателния отсек.

AdBlue® не е добавка към горивото, а консуматив, и следователно трябва да се пълни отделно от горивото.

Без AdBlue® не може.

Ако резервоарът е празен, не може да стартирате двигателя - разбира се, само докато се долее AdBlue®.

Сериозна защита на околната среда, с нищожно усилие.

AdBlue® е воден разтвор на карбамид, който няма мирис.

Неговата задача: намалява вредните емисии на азотен оксид в отработените газове на дизелови автомобили. Сложна реакция, която остава незабелязана за Вас като водач. Единствената Ви задача: след няколко 1000 километра просто долейте AdBlue®.

Бързо обслужване

Пестете време, пари, но не и комфорт: Сервизната услуга AdBlue®.

Ние ще проверим нивото на течноста AdBlue® на Вашия автомобил и при необходимост ще долеем необходимото количество. 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team