e-Golf Изцяло електрически.

Бъдещето може да е толкова познато.

От поколения Golf е олицетворение на автомобил и е сред най-любимите и успешни модели на света. Поради това за Volkswagen бе въпрос на време да отвори нова глава от тази история на успеха. С първия Golf с чисто електрическо задвижване: e-Golf.

Галерия

Изживейте акцентите на е-Golf от различни перспективи.

Изживейте акцентите на е-Golf от различни перспективи.

От A към B с "e"

Между днес и утре има до 190 километра.

Който мисли за бъдещето, мисли и за устойчивото развитие. Поради това преходът от изкопаемите горива към възобновяемата енергия е толкова подразбиращ се за Volkswagen. С e-Golf ние направихме още една голяма стъпка в правилната посока. Защото с практическия пробег от 130 до 190 километра, който може да измине чисто електрически, той е идеалният спътник във всекидневието. Все пак около 80 процента от всички водачи не изминават по повече от 50 километра на ден.

Безпроблемно зареждане.

За да може e-Golf винаги да е неограничено мобилен, Volkswagen предлага различни възможности за зареждане, така че вградената литиево-йонна батерия винаги да е заредена с достатъчно енергия - и то по напълно безпроблемен начин: една от възможностите е зареждането на e-Golf с кабел от контактите на енергопреносната мрежа у дома, другата е зареждане с променлив ток с кабел от съответните обществени зарядни станции. Пълното зареждане отнема между 6 и 10 часа. Можете да изберете и монтирането на Wallbox във вашия дом. Най-бързата възможност за зареждане е тази с прав ток. Със системата за бързо зареждане CCS се нуждаете от само 30 минути, за да заредите батерията до 80 процента от капацитета му.

Един щепсел за зареждане с променлив и прав ток.

Благодарение на комбинираната система за зареждане - Combined Charging System (CCS), e-Golf се нуждае от само един щепсел с два различни накрайника: за променлив ток със зарядния кабел за домакински контакти, зарядни станции и Wallbox, както и за бързо зареждане с прав ток от обществени станции за зареждане.

Всичко в един поглед.

Да пътувате по нови пътища и въпреки това да седите удобно.

За да можете винаги да се чувствате добре, ергономично оформеният кокпит осигурява интуитивно управление. Естествено, e-Golf впечатлява и с най-високо качество на изработка на материалите.

Винаги добър климат.

e-Golf осигурява добър климат не само отвън, но и в интериора: със серийната климатична инсталация "Climatronic".

Приятен цветови климат.

Индиректното синьо амбиентно осветление (опционално) по декорациите и лайстните на праговете създава специална атмосфера. От амбиентното осветление са огрени и арматурното табло, вратите и пространството за краката. Амбиентното осветление включва и допълнителни LED лампи за четене.

Discover Pro.

Серийната радионавигационна система "Discover Pro" предлага множество иновативни функции. Тя се управлява интуитивно като смартфон, въодушевява с големия TFT цветен дисплей, тъчскрийн, индивидуално управление на музикалните и навигационните данни, както и с впечатляващите възможности за изобразяване. Освен това е оборудвана с твърд диск, MP3- и WMA- DVD-плейър, осем високоговорителя и гласово управление с Bluetooth-интерфейс за мобилни телефони.

Безшумно и без емисии: задвижването на e-Golf.

Иновация, която въодушевява.

Електромоторът като иновативна задвижваща технология за e-Golf е допълнен с още една идея: рекуперацията. Спечелената при спиране кинетична енергия се съхранява във високоволтовата батерия - това е перфектната реализиция на идеята "Think Blue."

Двигател.

С максималната си мощност от 85 кВт и въртящия момент от 270 Нм, още от първия оборот e-Golf с лекота разбива предразсъдъка, че електромобилите не са достатъчно динамични. Другите му стойности също са убедителни. Нима сте мислили, че само с енергията на една батерия можете да развиете до 140 км/ч и да ускорите от 0 до 100 км/ч за 10,4 секунди?

e-Golf: вече и в джоба ви.

И сякаш e-Golf не е достатъчно иновативен, Volkswagen предлага и друг технически акцент: Volkswagen Car-Net e-Remote, едно приложение за смартфон, което също като Car-Net Portal-а на адрес www.volkswagen.com/Car-Net позволява дистанционно управление на множество функции на автомобила. Това е не само изключително комфортно, но и ви позволява при пълен пробег да стартирате с климатизиран автомобил и да оптимизирате разхода.

 

-> Още информация за Car-Net

e-мобилност от Volkswagen

Цени и информация