Останете спокойни дори и при пълни улици.

Да поддържате добра дистанция от автомобила пред вас е успокояващо по време на шофиране в задръствания. Опционалната система за автоматичен котрол на дистанцията (АCC) се грижи за това вместо вас. АCC измерва близостта и скоростта на автомобилите пред вас. По време на задръствания, системата се комбинира с опционалната автоматична DSG скоростна кутия и започва автоматично да спира и ускорява вашия е-Golf. В рамките на системните ограничения, ACC може да поддържа сигурна дистанция от предния автомобил при скорост до 210 км.ч. 

Понякога се случва нещо непредвидено и е необходимо бързо и рязко спиране. В тези случаи може да ви помогне опционалната система за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist. В рамките на възможностите на системата, ще ви предупреди, ако бъде разпозната критична ситуация за сблъсък с движещия се отпред автомобил. В особено критична ситуация, системата може да подпомогне със спирачна сила или може дори да спре автоматично, за да намали скоростта при удар.

Функцията за аварийно спиране в градски условия може да се намеси, когато шофирате с ниска скорост в градски трафик, когато бъде засечен пешеходец, в рамките на възможностите на системата, ако пешеходец внезапно стъпи на пътя. Асистиращата система осигурява необходимото предупреждение, подпомага със спиране или спира автоматично - винаги според възможностите на системата. В идеалният случай, това ще предотврати сблъсък или поне ще намали последиците от него.

 

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Новият e-Golf.