Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Нашата визия за електрическата мобилност.

Най-добрият начин да предвидите бъдещето е да го изградите сами. Ето защо ние работим активно за развитието на електромобилността на утрешния ден с множество визии, идеи и технически решения. Ние ги използваме за създаване на автомобили, които правят живота ви по-лесен и по-добър. Автомобили, които отразяват перфектно факта, че бъдещето пристигна преди много време.

Както подсказва името, концептуалният модел ID. Vizzion отразява нашата визия за електрическия автомобил на бъдещето: премиум седан с прогресивен дизайн, интелигентна концепция на вътрешното пространство и новаторски технологии. Електрическите двигатели на предния и задния мост изграждат система за задвижване на четирите колела и гарантират постигане на извънредно динамично ускорение. Мощната литиево-йонна батерия, вградена в пода на каросерията, е достатъчна за изминаване на до 665 километра с едно зареждане.

Централното място в ID. VIZZION е отредено на Вас. Ще забележите това още преди да влезете в автомобила, защото функцията за лицево разпознаване ще Ви отвори вратата, а светодиодните светлинни ленти около външната част на каросерията ще започнат да пулсират. Щом влезете, ще се почувствате като в просторно фоайе - можете просто да се отпуснете и да се насладите на комфорта на ергономичните седалки. Страничните прозорци и панорамния стъклен покрив могат да бъдат затъмнени според желанията Ви. 

Единственото нещо, от което трябва да се откажете, е воланът. Всички контролни прибори са виртуални и се проектират във вътрешността със средствата на разширената реалност, а единственият начин да ги видите е с очила за смесена реалност. Взаимодействието ви с автомобила е напълно интуитивно, което го прави изключително лесно. ID. Vizzion разпознава вашите жестове и чува Вашите команди. С течение на времето автомобилът може дори да се самообучава, адаптирайки се към Вашия стил. Може да звучи като научна фантастика, но всъщност съвсем скоро ще бъде просто наука - без никакви фантазии.

С ID. Vizzion напълно автоматизираното движение скоро ще се превърне в реалност. Благодарение на модерните технологии, автомобилът може да влезе в ролята на Ваш личен шофьор. Това означава, че по време на пътуването можете да правите каквото пожелаете - да се наслаждавате на невероятни забавления, спокойно да работите или просто да се отпуснете в почивка. Вътрешното осветление и температурата в купето се адаптират автоматично към Вашите предпочитания. Има и няколко други нововъведения, които са от полза не само за Вас, но и за останалите участници в движението. ID. Vizzion мисли за всички.

Авангардна технология.

Guiding Projection

ID. Vizzion се грижи не само за вас, но и за другите участници в движението. HD матричната система на предните фарове използва 8 000 индивидуално управляеми светодиода, които могат да прожектират виртуални пешеходни пътеки на пътя. Така пешеходците са сигурни, че ID. Vizzion знае, че те са там и могат да пресекат спокойно и безопасно.

Виртуална реалност.

AR Interface.

ID. Vizzion е един от първите в света електромобили, които дават представа как бихме могли да живеем през 2030 година. Няма да има вече волани. Всъщност те няма и да са необходими, защото ще можете да управлявате всичко интуитивно с жестове и гласови команди. Всички контролни прибори ще бъдат виртуални и единственият начин да видите показанията им е с очила за смесена реалност. Всичко това може да звучи като научна фантастика, но скоро ще бъде реалност.

Космически кораб

Интериор.

Вратите на ID. Vizzion се отварят в противоположни посоки, осигурявайки лесен достъп до изцяло новия интериор. Концепцията за "отворено пространство" е превърната в просторен салон с изискан дизайн и фокус върху Вас. Отпуснете се на ергономичните седалки, ако желаете затъмнете прозорците, включете функцията за подтискане на звука и използвайте времето за работа или за почивка.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип