Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Така ще намериш правилния Електромобили
за деца:

Така ще намериш правилния Електромобили
за деца:

Електрическото шофиране е удоволствие не само за възрастните. На пазара се предлагат вече и много електромибили за деца. Въпреки това, преди децата да си проправят път през къщата и градината с скорост до шест километра в час, е време да се намери най-добрата кола за деца. В тази връзка особено важни са три критерии.

Това ще научиш тук:

 • Какво е важно за безопасността на малките шофьори
 • Кои екстри от оборудването имат смисъл
 • Как първата обиколка да е успешна
 • За какво да внимавате при покупката

1. Има ли електромобилът колан?

Детските електромобили средно се движат с между три и шест километра в час. Не особено бързо, но пък достатъчно, за да предпочетете модел с обезопасителен колан. Той предпазва детето не само, ако поради невнимание се блъсне в стената. Той също предотвратява малките деца да не паднат по време на каране.                    

2. Може ли електромобилът да се управлява чрез дистанционно управление?

Дистанционното управление ви дава контрол над движението на детската кола. При моделите за начинаещи за деца над две години дистанционното е включено в доставката. По друг начин е ситуацията с моделите за деца над три години, респ. над пет години. Дори в тази възраст може да има смисъл от дистанционно управление. Ето защо преди покупката помислете,колко е добра координацията очи-ръце на Вашето дете и дали няма да е по-добре, ако мама или тате поемат управлението от време на време. При някои автомобили с помощта на дистанционното, дори можете да противодействате на свободното каране.

3. Има ли автомобилът автоматична спирачна система?

Автоматична спирачна система при дребосъците гарантира, че електромобилът спира, щом като детето свали крака си от педала на газта. Това е един от най-лесните начини за спиране и затова не е проблем за малките. От друга страна тази автоматика предпазва от сблъсък, когато детето се е отклонило и забрави да спре.

Относно сигурността на самия двигател не трябва да се притеснявате. При малките електромобили той е вграден във вътрешността на колата, без достъп за детските ръце - и между другото уплътнен срещу вода. За да щадите акумулаторната батерия, паркирайте детския електромобил след последната обиколка по-добре на сухо.

Начало на видеото

Детски електромобили: екстрите

Освен сигурността, оборудването също играе важна роля. Често мини-версиите на електромобилите много се приближават до техните образци. И както при големите, за тях също се предлагат много екстри:

 • Така звучи удоволствието от шофирането: повечето електромобили за деца притежават клаксон - чудесно забавление, най-малкото за децата. Освен това детските електромобили могат да бъдат с или без шум на двигател. За да знае детето, че двигателят работи и за да не се уплаши при подаването на газ, тази опция може да бъде полезна, особено, след като почти не се отразява на цената.
 • PS за ушите: Точно като автомобилите, които се движат по пътищата, много детски електромобили също предлагат мини озвучителна система. Чрез SD карта, USB връзка или жак (AUX) електромобилната играчка възпроизвежда музика. Дали тези системи действително ще влязат в употреба по време на карането или дори при покой, ще прецените сами.
 • За светли глави: LED фаровете при много детски електромобили са стандартно оборудване. Точно, както шумът на двигателя, те също допринасят за автентично чувство на шофиране. Ако за някой това не е достатъчно, може да избере луксозен вариант: ксенонови фарове. Те обаче не са необходими. Децата не трябва да се движат с техния електромобил по обществените пътища на тъмно. Твърде голяма е опасността велосипедистите и шофьорите на автомобили да не ги забележат.
 • Кръгло нещо: Колела или гуми? Ако бюджетът позволява, гуми от гумен материал при всички случаи е по-добрият избор, както по отношение на безопасността, така и за удоволствието от шофирането. По-изгодните колела от твърда пластмаса са по-шумни, бързо надраскват подовите повърхности и не са стабилни при влажни или гладки повърхности.

Детски електромобил: при покупка обърнете внимание на следното

Повечето модели не се доставят готови за шофиране. Това означава, че преди потегляне трябва да затегнете туй-онуй, напр. гумите или огледалата на спортните автомобили, SUV-ове и Co. Малко указание за безопасност: първите часове по шофиране най-добре бъдещите шофьори да проведат вкъщи, защото особено за много малките деца електрическият автомобил може да бъде предизвикателство за тяхната координация между ръцете и очите.

Тестове на независими институции за изпитвания (версия: април 2019 г.) все още няма за детски електромобили. Преди покупката, обърнете внимание на следните точки, освен вече споменатите съвети за безопасност:

 1. Батерията сменяема ли е? нито една акумулаторна батерия не е вечна.
 2. Включено ли е зарядно устройство или трябва да се поръча допълнително?
 3. Колко места има автомобилът? При наличието на братя и сестри втората седалка е добра идея, за да не възникват спорове
 4. Височината на седалката регулируема ли е? Така удоволствието от шофирането расте с децата.
 5. Колко тежък е моделът? Моделите около 30 кг са трудни за пренасяне по стълби или на път.

 

А сега: лентата е свободна!

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип