Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Така работи На почивка с електромобил:

Така работи На почивка с електромобил:

Да откарате децата до училище, да напазарувате, да шофиране до работа и обратно до дома: С електромобил вече наистина можете да се справите с ежедневните задачи без никакво усилие. В същото време дори убедените почитатели на електрическата мобилност често все още се колебаят, дали електрическият автомобил е подходящ за пътуване през ваканцията. Опасения, които са до голяма степен неоснователни. Тези полезни съвети ще направят по-дългите пътувания с електромобил истинско удоволствие - без никакви притеснения за изчерпване на енергията в акумулаторната батерия.

Това ще научиш тук:

  • Кои приложения могат ви помогнат при планиране на пътуването
  • В кои държави мрежата от зарядни станции е най-развита
  • Какво трябва да имате предвид, когато плащате на зарядните станции
  • Кои кабели и куплунги за зареждане ще ви бъдат полезни на дълъг път

1. Планирайте добре

Ваканцията с електромобил изисква малко повече планиране, отколкото пътуването с традиционен автомобил с двигател с вътрешно горене. автономният пробег на електромобила и мрежата от зарядни станции са най-важните аспекти, с които трябва да се съобразите, а внимателният преглед на зарядните станции по маршрута е от съществено значение. Има различни приложения като Chargemap.

2. Повече на север, отколкото на юг

Колкото по-далеч на север отидете с електромобила си, толкова по-добра ще бъде мрежата от зарядни станции. В това отношение лидерите в Европа са Норвегия и Холандия - и двете страни са си поставили за цел да гарантират, че зарядните станции никога не са отдалечени на повече от 120 километра една от друга. През последната година Швейцария също направи 1600-километровия панорамен маршрут "Grand Tour of Switzerland" напълно подходящ за пътешествие с електромобил, изграждайки 200 нови зарядни станции. В Германия, Франция и Австрия също можете да пътувате с електромобила си без никакви притеснения, но в някои от южните държави като Италия или Испания картината не е толкова розова.

3. Информирайте се навреме

За да сте сигурни, че не само ще намерите маршрута до следващата зарядна станция, а и ще можете да презаредите електромобила си за следващия етап от пътуването, ще Ви бъде нужна карта за разплащане. Вида на картата зависи от доставчика на услугата. В някои случаи ще трябва да се регистрирате предварително. Най-добре се информирайте навреме: Кои карти и за кои маршрути ще Ви бъдат необходими? Кои станции можете да използвате най-лесно? Бюрата за туристическа информация в съответните държави са най-надеждният източник на информация в тази насока. Нощното зареждане в хотела, на къмпинга, на яхтеното пристанище или на паркингите на супермаркетите обикновено става много лесно. Много важно е винаги да разполагате с различни кабели и куплунги за зареждане, за да сте сигурни, че можете да презаредите автомобила почти навсякъде.

4. Планирайте спирки за зареждане

Бързозарядните станции са най-удобният начин за зареждане, когато сте на път благодарение на тях можете да си починете, да хапнете нещо или да разгледате забележителностите, преди да продължите пътуването със заредена батерия. Станциите за бързо зареждане обаче не са на разположение навсякъде, а средното време за зареждане на обществена зарядна станция с променлив ток е значително по-дълго. Затова има смисъл да включите спиранията за зареждане в дневните си планове и отделите време за разглеждане на забележителностите. 

5.Самото пътуване е достатъчно ползотворно

Ето защо Ви препоръчваме да подбирате подходящите за Вас станции за зареждане, както с оглед на капацитета, така и на типа на свързващия кабел и местоположението. С приложения като TripAdvisor можете да го направите много лесно и да откриете места, които някога просто сте пропускали по пътя си. Идеално място за снимки? Хубав малък ресторант? Селце с интересна история? Електромобилите ще направят тези малки открития част от Вашата ваканция.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип