Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Как мога да платя?

Платете за нула време

Електрическият автомобил Ви предлага няколко варианта за лесно и удобно плащане: чрез приложение, charge карта или кредитна/ дебитна карта. Скоро Вашите данни за удостоверяване ще бъдат съхранени в колата Ви. Трябва само да свържете автомобила със зарядната станция. Плащането се извършва автоматично. И най-добрата част: има обществени зарядни станции, например на паркингите на много супермаркети. Понякога може да заредите дори безплатно.

Контакт и Wallbox

Ако зареждате електрическия си автомобил у дома чрез домакински контакт или Wallbox, ще платите за зареждането на батерията в следващата си сметка за електричество. Не би могло да бъде по-лесно.

Обществени зарядни станции

Също така е много лесно да се плаща, когато използвате платени обществени зарядни станции в града или по магистралата: като шофьор на електрическа кола Вие избирате доставчик, който ще Ви таксува за мощността, която използвате за зареждане. Доставчикът се нарича доставчик на услуги за мобилност (MSP) и ще Ви предложи тарифа за таксуване, която напълно отговаря на Вашите нужди - точно като тарифата на мобилния Ви телефон. По същия начин можете да приспособите индивидуалните опции спрямо Вашите собствени изисквания и консумация за Вашия автомобил. Ако избраният от Вас MSP не е свързан с конкретна точка за таксуване, все още можете да използвате точката с ad hoc таксуване и да заплатите директно на оператора на точката на таксуване (CPO), например с кредитна карта. 

Начини на плащане

За да бъдете таксувани за електроенергията, която използвате, зарядната точка, разбира се, трябва да знае кой сте. В зависимост от доставчика, можете да влезете с charge карта или приложение (използвайки NFC комуникация или QR код). Просто изберете най-подходящото за Вас. Ще бъдете таксувани по записания от Вас начин на плащане (напр. директен превод, PayPal или кредитна карта). Като алтернатива можете да използвате опцията за специални такси и да платите CPO директно чрез кредитна карта.

Тарифите се таксуват най-вече на единица време и все още не са за сметка на количеството енергия, което сте използвали за зареждане. Това е така, защото само много малко точки за зареждане досега са сертифицирани като съответстващи на правилата за калибриране за точно записване на обема на електроенергията. Това обаче ще стане по-често в близко бъдеще, което означава, че можем да очакваме фактурирането да се превърне в норма в бъдеще.

Plug & Charge (ISO-интерфейс)

За да направите процеса на зареждане още по-прост, в бъдеще ще трябва само да включите кабела за зареждане и то ще започне. С тази технология, известна като Plug & Charge, Вашите данни за удостоверяване ще се съхраняват в колата веднъж. Тогава станцията за зареждане автоматично ще разпознава кой сте - създаване на чудесно практично решение.

Тази технология ще бъде въведена от 2020 г. и ще бъде пусната постепенно, използвайки ISO сертифициран стандарт, което означава, че в бъдеще ще можете да използвате все повече и повече станции Plug & Charge.

Безплатно зареждане

В допълнение към платени точки за зареждане, има и много обществени станции за зареждане, където можете да зареждате безплатно. Например в паркингите на големи супермаркети или мебелни магазини. Това прави пазаруването два пъти по-добро!

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип