Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Къде мога да заредя?

Къде мога да заредя?

Електрическата мобилност ще играе все по-съществена роля в нашето ежедневие. А може би и в твоето. Така можеш да се разделиш с някои стари привички и да откриеш, че всъщност сега всичко е още по-лесно. Например можеш да зареждаш електромобила си докато спиш, докато работиш, или пък докато пазаруваш. Многобройните зарядни станции по пътя или у дома във всеки един момент могат да осигурят необходимата енергия. А ако използваш екологична електроенергия, ще допринесеш за едно по-чисто и устойчиво бъдеще. Звучи ти добре? Така си е!

Зареждане у дома.

Твоят електрически автомобил се зарежда, докато спиш.

Представи си как сутрин сядаш в своя електромобил и започваш деня си зареден с енергия. Докато през нощта почиваш, твоят електромобил се зарежда. Всичко, от което се нуждаеш, е предлаган като опция кабел за зареждане от електропреносната мрежа. Той позволява безпроблемно зареждане от всеки домакински контакт тип Schuko.

Станция за гориво в собствения дом.

Зареждане на контакт:

Зареждането на електромобил вкъщи е по-лесно, отколкото си мислиш. Просто включваш зареждащия кабел в контакта, а куплунга - в автомобила. Веднага щом заключиш автомобила с автомобилния ключ, зарядният процес започва. 

Зареждане чрез Wallbox:

Ако домът ти разполага със собствен гараж или място за паркиране, най-лесно е да си инсталираш опционален Wallbox. Зареждането е също толкова просто, но много по-бързо, отколкото от стандартен домакински контакт тип Шуко: Просто включвате куплунга, заключвате автомобила, накрая отново отключвате и изваждате куплунга - това е всичко. Енергията идва от твоя доставчик на електричество и се таксува от него според съответните тарифи. Всичко е по-лесно и по-бързо, точно така, както го искаш.

Ако не притежаваш собствен къща, или си наемател, или пък просто живееш в голям блок или кооперация, и се налага да паркираш на улицата, на пръв поглед зареждането изглежда доста по-трудно, тъй като зарядните станции не са налични във всеки жилищен район. В такъв случай най-лесното решение е твоят работодател да осигури вариант за зареждане на електромобили в работно време. Голямото предимство тук е, че ако се вписваш в рамките на средностатистическия градски тип и изминаваш около 50 км дневно, ще зареждаш само веднъж седмично. Това може да става най-добре в работно време – от сутринта до следобед.

Живееш в кооперация със собствен гараж? Тогава се нуждаеш единствено от съгласието на съседите, за да инсталираш Wallbox. Но и тук промяната е ясно забележима. И накрая, законодателят току-що е инициирал промени,които би трябвало да ви улеснят да използвате предимствата за зареждане в общите съоръжения.

Зареждане на работното място.

Твоят електрически автомобил се зарежда, докато си на работа.

Все повече работодатели залагат на електрификацията на автомобилния парк на своите компании. Също така все повече работодатели осигуряват възможност на служителите си да зареждат своите електрически автомобили или Plug-In-хибриди на монтирани за целта зарядни станции.
По този начин мобилността се променя. Твоят работодател вече има ли зарядна станция за служителите си? Тогава, ако изминаваш средно до 50 км дневно, ще ти се налага да зареждаш само един път седмично. Най-разумно е да го правиш в работно време. 

Зареждане по време на пазаруване.

Пазарувайте спокойно. През това време автомобилът ви се зарежда с електроенергия.

Днес времето е по-ценно от всякога. Защо не използвате времето за зареждане, за да свършите някои задачи? Например да напазарувате. Все повече супермаркети, молове и други търговски обекти изграждат свои собствени зарядни станции. Така ти имаш възможност да заредиш, в много случаи напълно безплатно, необходимата за твоя електромобил енергия, като същевременно оптимално оползотворяваш времето си. 

Зареждане на магистралата.

Излезте от следващия изход, за да заредите.

Ако шофираш много, вероятно често ще зареждаш своя електромобил по магистралите. Добрата новина е, че в това отношение много неща ще се променят през следващите 2 години. Инфраструктурата от станции за бързо зареждане се разраства непрекъснато. Между другото концернът Volkswagen заедно с други автомобилни производители е част от обединението IONITY, което се занимава именно с изграждането на такъв тип инфраструктура от зарядни станции. Много енергийни компании залагат все повече на създаването на зарядни станции за бързо зареждане, така че в бъдеще може да разчитате, че по магистралите ще има все повече и повече възможности за зареждане.

Широката мрежа от места за почивка предлага голяма свобода.

Готов ли си за електрическа мобилност?

Ти вече притежаваш електромобил или си решил да си купиш такъв? Много добре. Тогава ти вече знаеш, че има безброй много възможности за зареждане. Дали у дома, в гаража, или на паркинга. По път на магистралата или пред супермаркета докато пазаруваш. Броят на обществените зарядни станции непрекъснато се увеличава, също както и интереса към тяхното инсталиране. Защото електрическите автомобили са бъдещето.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип