Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Колко далеч мога да стигна?

Електричеството е енергията на бъдещето.

Нашето моделно семейство ID. представя ново поколение електрически автомобили, с които е възможно да изминаваш големи разстояния с едно зареждане на батерията. По този начин електрическата мобилност става привлекателна за все повече хора: за хора, пътуващи ежедневно до работа и обратно, за хора, които често предприемат кратки пътувания за удоволствие, както и за такива, които пътуват надалеч. А с помощта на новите станции за бързо зареждане всичко се случва по-бързо, отколкото вероятно си мислиш.

Веднага щом помислим за електрическа мобилност, първият въпрос, който изниква, касае пробега. Колко далеч мога да стигна с едно зареждане на батерията? Как стоят нещата при дълги пътувания? Къде мога да зареждам автомобила си и колко трае това? Когато преминеш към електрическа мобилност, можеш да зареждаш автомобила си бързо и лесно по време на кратка пауза

Имаме още една добра новина за теб: През 2019 г. бяха представени нашите нови електромобили на базата на модулната платформа за автомобили с електрическо задвижване (MEB). Така с ID. семейството може да се реализира пробег от 330 до над 550 км с новия WLTP-стандарт ‒ в зависимост от големината на батерията и избрания дизайн на съответния автомобил.

WLTP идва от Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure и представлява единен световен изпитателен стандарт, който се ориентира по-силно към реалния ежедневен разход.

Всекидневен превозвач

Бързо закарвате децата на училище и после право в офиса.

Често ти се налага да изминаваш кратки отсечки? Сутрин първо караш децата на училище, после отиваш на работа, а привечер е време за покупки. В такъв случай твоите нужди покриват тези на средностатистическия градски тип, който изминава до 50 км на ден, което означава, че батерията ще трябва да се зарежда веднъж, максимум два пъти седмично. В идеални условия това може да се прави нощем у дома, чрез предлагания като опция Wallbox. Това означава, че сутрин сядаш в своя напълно зареден автомобил и започваш деня си пълен с енергия.

Инфраструктурата от зарядни станции на обществени места, като например паркинги на супермаркети непрекъснато се разширява. Най-добрата опция е работодателите да осигуряват на своите служители възможност да зареждат автомобилите си. Така можеш оптимално да оползотвориш прекараното на работа време и да зареждаш автомобила си само 1-2 пъти седмично.

Пътувания през уикенда и кратки разходки.

Посети роднините си за няколко дни или просто направи кратка разходка.

Няколко пъти в годината ти със сигурност ще правиш няколко по-дълги пътувания с твоя електромобил. Дали за да посетиш приятели или роднини, дали за да посетиш друг град, или пък за да си направиш ваканция на море или на планина. С ID. на базата на възможността за избор на вариант на батерия може да се постигне реален магистрален пробег около 400 км км²⁾ .

Много дестинации на средни разстояния, например по време на Великденската ти ваканция, могат да бъдат достигнати без зареждане или само с едно кратко дозареждане по време на кратка пауза за кафе. Това с нищо няма да промени досегашния ти стил на живот и пътуване, тъй като със сигурност и досега си правил една или две почивки по време на път.

Време за ваканция.

На дълги разстояния направете почивка и заредете.

Знаеше ли, че на дълги разстояния около 1000 км твоят електромобил трябва) да се зареди три, максимум четири пъти? Така спокойно можеш да преодоляваш и дълги дистанции.Пък и нека бъдем честни - няма нищо лошо малко да се раздвижиш, да хапнеш или пък да изпиеш чаша топло кафе, нали?

В случай, че има още една отсечка, която не желаеш да изминеш със своя електромобил можеш да наемеш автомобил с конвенционално задвижване като заместваща мобилност на специални условия − в Австрия при лизингово финансиране чрез Porsche Bank за до 30 дни безплатно − при нашия партньор Europcar. Повече информация ще получите при Вашия VW e-партньор. Важи за частни и корпоративни клиенти. Изключва клиенти с автопаркове и ведомства.

Голям пробег. Отлична гъвкавост.

Кога се замисляте за електрическата мобилност?

Ти вече притежаваш електромобил или си решил да си купиш такъв? Много добре. Тогава вече знаеш, че пробегът на електромобилите е по-голям, отколкото си мислел. Без значение дали на къси или на дълги разстояния, във всекидневното шофиране или по време на ваканцията - за напред ще бъдеш също толкова гъвкав, колкото с бензинов или дизелов автомобил. Особено практично е, че можеш по всяко време да използваш навигационната система, за да намериш бързо и удобно най-близката зарядна станция. Инфраструктурата от обществени зарядни станции се разширява непрекъснато.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип