Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Over-the-Air Updates: Лесно зареждайте актуализации на софтуера във Вашия ID.

Актуализирайте Вашия ID. с Over-the-Air Updates. Обновете лесно новите версии на софтуера чрез мобилна връзка за данни в самия автомобил. По този начин работата, производителността и комфортът могат постоянно се подобряват и автомобилът може да бъде „обучен“ за нови функции.

Какви видове актуализации има?

Over-the-Air ъпдейтите представляват актуализация на софтуера, които в редица държави могат да бъдат свалени прези мобилната мрежа в автомобила; за някои държави е необходимо да се използва профила на регистриран основен потребител. 

Същеструват също и актуализации на предварително инсталирани, но независими от ID. Software програми, като например навигацията или различни In-Car приложения като "We Charge" или "Vehicle service", с чиято помощ можете да намирате зарядни станции или да запазвате час за сервизно посещение. Въпросните са сравними с актуализацията на приложенията във Вашия смартфон. От друга страна ъпдейтите на Firmware актуализират ID. Software на управляващите устройства в автомобила. По този начин могат да бъдат оптимизирани различни функции като ID.Light или наблюдението на периметъра около автомобила, както и да се напасва дизайна на инфотейнмънт системата. Подобно на различни други видове дигитални устройства, редовно се появяват доработени версии на операционната система. Това често е предпоставка да използвате най-новите версии на различни програми. Точно както се случва и с Over-the-Air актуализациите във Вашия ID.   

Какви предимства носят Over-the-Air актуализациите?

С помощта на тези актуализации, извършвани през мобилната мрежа, редица грешки могат да бъдат коригирани съвсем лесно от разстояние. Това се случва съвсем бързо и Ви спестява голямата част от актуализациите, за които се изисква посещение в сервиз. 

Как работят Over-the-Air актуализациите?

Съвсем просто: когато е налична нова версия на софтуера, в зависимост от пазара, при използване на профила на основен потребител и в режим "online" - след съгласие от страна на водача - актуализацията може да бъде свалена и след това се показва на "ID. Cockpit". Свалянето на актуализацията може да започне още по време на шофиране, но за същинската инсталация автомобилът трябва да бъде в състояние на покой. Водачът може да види информацията за наличния актуален ъпдейт и на основа на това да реши дали директно да започне инсталирането или да отложи процеса за по-удачен за целта момент. От съображения за сигурност по време на инсталацията автомобилът не може да бъде стартиран или зареждан, поради което е най-препоръчително инсталацията да се извършва нощно време. Когато процесът по инсталация приключи, актуализацията се финализира от бутона OК на мултифункционалния волан. Така ID. е винаги в крак с времето. 

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип