Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Зареждане и пробег

Как се зарежда един електромобил?

Зареждането на един електромобил става по-лесно, отколкото предполагате. Тук можете да научите как става това.

Какво трябва да знам?

Можете да зареждате електромобила си на път на някоя зарядна станция - или просто в къщи на технически изправен, обикновен домакински контакт или Wallbox. При това няма значение, дали вали дъжд или сняг: батерията и цялата електроника са защитени. Свързването с конектора е толкова плътно, че никаква вода не може да проникне. 

Пълно зареждане:

Volkswagen използва доказаната литиево-йонна-технология. Висококачествени компоненти се грижат за оптимална функционалност и възможно най-бавна амортизация. За целта Volkswagen предлага специфична гаранция на батериите на своите електромобили, чийто детайли можете да откриете в условията на гаранцията. Или да изминете 160 000 километра - в зависимост от това, кое настъпи първо. За този период от време тя може да бъде зареждана хиляди пъти.

Също и за вкъщи:

Кабелът за зареждане за Вашия дом е включен във всеки електромобил Volkswagen безплатно. С него можете да зареждате Вашия автомобил на всеки технически изправен и работещ контакт.

Как мога да заредя?

Да заредите един електромобил с електроенергия е почти толкова просто, колкото да напълните един стандартен автомобил с бензин или дизел на бензиностанцията. За целта са предвидени различни възможности, всяка от които има своите предимства.

Зареждане на контакт

Зареждане у дома: електромобилите могат да бъдат зареждане от всеки нормален, технически изправен и надлежно монтиран домакински контакт. Подобно на съвременен смартфон, достатъчно е просто да свържете единия край на зарядния кабел с електропреносната мрежа, а другия - с автомобила. Остава само да заключите автомобила от ключа - и процесът на зареждане започва автоматично. Особено удобна и изгодна е възможността да включите автомобила да се зарежда вечер, да се възползвате от по-ниските цени на нощната електроенергия, и да потеглите сутринта с пълен заряд на батерията. 

Зареждане на Wallbox

Високоефективна зарядна станция у дома: с помощта на технологията Wallbox Вашият електромобил получава максимално възможната интензивност на зареждане. Освен това зареждането става по особено комфортен начин: изваждате зарядния кабел, включвате го и заключвате автомобила - и това е всичко. Премигваща зелена светлина в горе вляво сигнализира за наличието на процес на зареждане.

Зареждане от станция с променлив ток

Зареждане по време на път: Вие можете да зареждате Вашия електромобил на някоя от непрекъснато увеличаващите броя си обществени зарядни станции. За обществените зарядни станции с променлив ток се използва специален заряден кабел, който може да бъде поръчан за Вашия електромобил. Тук също важи правилото: със заключването на автомобила зарядният кабел също се заключва, за да не може никой да прекъсне процеса на зареждане във Ваше отсъствие.

Зареждане от станция с прав ток

Turbo-зареждане: на така наречените CCS зарядни станции (съкратено от Combined Charging System) Вие имате възможността да зареждате с прав ток. Тъй като правият ток е по-силен, по този начин акумулаторната батерия се зарежда значително по-бързо. За зареждане от такъв тип станции e-up! и e-Golf се предлагат като опция с CCS букса за зареждане.

Гарантираният във времето хардуер за зареждане е ключът към успеха на електрическата мобилност. С Moon Ви представяме едно всеобхватно предложение с всичко по темата "Зарядна инфраструктура".

www.moon-power.bg

Ценова листа Moon

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип