Меню
Затваряне на менюто
Затвори

Зареждане и технология

Как функционират електромобилите?

Рекуперация: източник за енергия за хибридните и електрическите автомобили.

Всеки от електрическите и хибридните модели на Volkswagen е в състояние да произвежда собствен ток. Когато водачът използва спирачките, отделяната при този процес енергия бива регенерирана и съхранявана в акумулаторната батерия. Тази технология се нарича рекуперация. Как точно функционира тя, можете да видите във видеото.

e-Golf: технологично ноу-хау и надеждност1

Електрическата мобилност на Volkswagen съчетава впечатляваща техника с високо ниво на надеждност. Солидното ноу-хау, както и големият опит на нашите инженери ни позволяват да изградим една забележителна визия за мобилността на бъдещето. Тук ще откриете как функционират електрическите автомобили на Volkswagen.

Как се зарежда един електромобил?

Зареждането на един електромобил става по-лесно, отколкото предполагате. Тук можете да научите как става това.

Какво трябва да знам?

Можете да зареждате електромобила си на път на някоя зарядна станция - или просто в къщи на технически изправен, обикновен домакински контакт или Wallbox. При това няма значение, дали вали дъжд или сняг: батерията и цялата електроника са защитени. Свързването с конектора е толкова плътно, че никаква вода не може да проникне. 

Пълно зареждане:

Volkswagen използва доказаната литиево-йонна-технология. Висококачествени компоненти се грижат за оптимална функционалност и възможно най-бавна амортизация. За целта Volkswagen предлага специфична гаранция на батериите на своите електромобили, чийто детайли можете да откриете в условията на гаранцията. Или да изминете 160 000 километра - в зависимост от това, кое настъпи първо. За този период от време тя може да бъде зареждана хиляди пъти.

Също и за вкъщи:

Кабелът за зареждане за Вашия дом е включен във всеки електромобил Volkswagen безплатно. С него можете да зареждате Вашия автомобил на всеки технически изправен и работещ контакт.

Как мога да заредя?

Да заредите един електромобил с електроенергия е почти толкова просто, колкото да напълните един стандартен автомобил с бензин или дизел на бензиностанцията. За целта са предвидени различни възможности, всяка от които има своите предимства.

Зареждане на контакт

Зареждане у дома: електромобилите могат да бъдат зареждане от всеки нормален, технически изправен и надлежно монтиран домакински контакт. Подобно на съвременен смартфон, достатъчно е просто да свържете единия край на зарядния кабел с електропреносната мрежа, а другия - с автомобила. Остава само да заключите автомобила от ключа - и процесът на зареждане започва автоматично. Особено удобна и изгодна е възможността да включите автомобила да се зарежда вечер, да се възползвате от по-ниските цени на нощната електроенергия, и да потеглите сутринта с пълен заряд на батерията. 

Зареждане от контакта (2,3 kW):
e-up!: 10 ч    e-Golf: 17 ч 00 мин    Golf GTE: 3 h 45 мин    Passat GTE: 4 ч 20 мин

Зареждане на Wallbox

Високоефективна зарядна станция у дома: с помощта на технологията Wallbox Вашият електромобил получава максимално възможната интензивност на зареждане. Освен това зареждането става по особено комфортен начин: изваждате зарядния кабел, включвате го и заключвате автомобила - и това е всичко. Премигваща зелена светлина в горе вляво сигнализира за наличието на процес на зареждане;

Зареждане с Wallbox:
e-up!: 6 ч 12 мин*    e-Golf: 5 ч 20 мин*    Golf GTE: 2 ч 25 мин*    Passat GTE: 2 ч 45 мин*

* Време за зареждане с AC-Wallbox от 0% до 100% SoC (State of Charge / ниво на заряд на батерията)

Зареждане от станция с променлив ток

Зареждане по време на път: Вие можете да зареждате Вашия електромобил на някоя от непрекъснато увеличаващите броя си обществени зарядни станции. За обществените зарядни станции с променлив ток се използва специален заряден кабел, който може да бъде поръчан за Вашия електромобил. Тук също важи правилото: със заключването на автомобила зарядният кабел също се заключва, за да не може никой да прекъсне процеса на зареждане във Ваше отсъствие. 

e-up!: 6 ч 12 мин    e-Golf: 5 ч 20 мин    Golf GTE: 2 ч 25 мин    Passat GTE: 2 ч 45 мин

Зареждане от станция с прав ток

Turbo-зареждане: на така наречените CCS зарядни станции (съкратено от Combined Charging System) Вие имате възможността да зареждате с прав ток. Тъй като правият ток е по-силен, по този начин акумулаторната батерия се зарежда значително по-бързо. За зареждане от такъв тип станции e-up! и e-Golf се предлагат като опция с CCS букса за зареждане.

e-up!: 40 мин (80%)    e-Golf: 45 мин (80%)

Гарантираният във времето хардуер за зареждане е ключът към успеха на електрическата мобилност. С Moon Ви представяме едно всеобхватно предложение с всичко по темата "Зарядна инфраструктура".

www.moon-power.bg

Ценова листа Moon

Как автомобилът ми комуникира с мен?

Статус на зареждане и пробег

Статусът на заряд на акумулаторната батерия и оставащият пробег се показват прегледно на различни места в електрическите модели на Volkswagen. В e-up! (разход на електроенергия в kWh/100 км: 11,7; CO2 емисии в г/км: 0) и e-Golf (разход на електроенергия в kWh/100 км: комбиниран 12,7; комбинирани емисии CO2, г/км: 0) те се показват на комбинирания прибор зад волана и на дисплея на навигационната система, респ. екрана на системата maps + more. С помощта на приложението Car-Net e-Remote можете да следите всички важни показатели, дори без да се намирате вътре в автомобила.

Свързани. С Car‐Net.

Бъдете по-добре информирани и пътувайте по-спокойно.

App‐Connect.

App-Connect предлага три иновативни технологии, благодарение на които можете да управлявате приложения от смартфона си директно през сензорния екран на инфотейнмънт системата.

“Guide & Inform“.

Търсете интересни дестинации в близост до Вас и получавайте най-актуалните данни за трафика директно от мрежата.

“Security & Service“.

Планиране на посещение в сервиз, автоматично повикване на помощ при произшествие, обаждане на пътна помощ или Online алармена система: Вашите лични асистенти Ви помагат в най-различни ситуации.

e-Remote.

Предлага Ви удобен достъп до множество полезни функции на Вашия е-модел. Става лесно от компютър, а благодарение на Car-Net App и от Вашия смартфон.

Поглед към вътрешността на един електромобил.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип