Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Как мога да платя?

Платете за нула време. Електрическият автомобил Ви предлага няколко варианта за лесно и удобно плащане: чрез приложение, charge карта или кредитна/ дебитна карта. Скоро Вашите данни за удостоверяване ще бъдат съхранени в колата ви. Трябва само да свържете автомобила със зарядната станция. Плащането се извършва автоматично. И най-добрата част: има обществени зарядни станции, например на паркингите на много супермаркети. Понякога може да заредите дори безплатно.

Домакински контакт тип Schuko и Wallbox

Ако зареждате електрическия си автомобил у дома чрез домакински контакт тип Schuko или Wallbox, ще платите за зареждането на батерията в следващата си сметка за електричество. Не би могло да бъде по-лесно.

Обществени зарядни станции

Също така е много лесно да се плаща, когато използвате платени обществени зарядни станции в града или по магистралата.

Начини на плащане
Plug & Charge (ISO-интерфейс)
Безплатно зареждане

Начини на плащане

За да бъдете таксувани за електроенергията, която използвате, зарядната точка, разбира се, трябва да знае кой сте. В зависимост от доставчика, може да бъдете таксувани по различен начин. Просто изберете най-подходящото за Вас.

Зарядната мрежа в България се развива непрекъснато и плащането се осъществява по различен начин, зависещ от собственика на зарядната станция - чрез интернет приложения, заплащане на гише и др.

Plug & Charge (ISO-интерфейс)

За да направите процеса на зареждане още по-прост, в бъдеще ще трябва само да включите кабела за зареждане и то ще започне. С тази технология, известна като Plug & Charge, вашите данни за удостоверяване ще се съхраняват в колата веднъж. Тогава станцията за зареждане автоматично ще определи кой сте - създаване на чудесно практично решение.

Тази технология ще бъде въведена от 2020 г. и ще бъде пусната постепенно, използвайки ISO-сертифициран стандарт, което означава, че в бъдеще ще можете да използвате все повече и повече станции Plug & Charge.

Безплатно зареждане

В допълнение към платени точки за зареждане, има и много обществени станции за зареждане, където можете да зареждате безплатно, например в паркингите на големи супермаркети или мебелни магазини.