Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Къде мога да заредя?

Къде мога да заредя? Електрическата мобилност ще играе все по-съществена роля в нашето ежедневие. А може би и в твоето. Така можеш да се разделиш с някои стари привички и да откриеш, че всъщност сега всичко е още по-лесно. Например можеш да зареждаш електромобила си докато спиш, докато работиш, или пък докато пазаруваш. Многобройните зарядни станции по пътя или у дома във всеки един момент могат да осигурят необходимата енергия. А ако използваш екологична електроенергия, ще допринесеш за едно по-чисто и устойчиво бъдеще. Звучи ти добре? Така си е!

Зареждане у дома.

Твоят електрически автомобил се зарежда, докато спиш.

Представи си как сутрин сядаш в своя електромобил и започваш деня си зареден с енергия. Докато през нощта почиваш, твоят електромобил се зарежда. Всичко, от което се нуждаеш, е предлаган като опция кабел за зареждане от електропреносната мрежа. Той позволява безпроблемно зареждане от всеки домакински контакт тип Schuko.

Зарядна станция у дома.

Зареждане от контакта:
Зареждането на електромобил е по-лесно, отколкото си мислиш. Просто включваш зареждащия кабел в контакта, а куплунга - в автомобила. Веднага щом заключиш автомобила от ключа, зарядният процес започва.

Зареждане от Wallbox:
Ако домът ти разполага с гараж или място за паркиране, най-лесно е да поръчаш инсталация на Wallbox. Зареждането е също толкова просто, но много по-бързо, отколкото от стандартен домакински контакт тип Schuko: просто включвате куплунга, заключвате автомобила, накрая отново отключвате и изваждате куплунга - това е всичко. Енергията идва от твоя доставчик на електричество и се таксува от него според съответните тарифи. Всичко е по-лесно и по-бързо, отколкото си мислел.

Ако не притежаваш собствен къща, или пък просто живееш в голям блок или кооперация, и се налага да паркираш на улицата, на пръв поглед зареждането изглежда доста по-трудно, тъй като зарядните станции не са налични във всеки район. В такъв случай най-лесното решение е твоят работодател да осигури вариант за зареждане на електромобили в работно време. В такъв случай голямото предимство е, че ако се вписваш в рамките на средностатистическия градски тип и изминаваш около 50 км дневно, ще зареждаш само веднъж седмично. Това може да става в работно време - от сутринта до следобед.

Живееш в кооперация със собствен гараж? Тогава се нуждаеш единствено от съгласието на съседите, за да инсталираш Wallbox.

Зареждане на работното място.
Можете да напазарувате, докато автомобила ви се зарежда.
Поемете по следващия изход, за да заредите.
Зареждане на работното място.

Твоят електрически автомобил се зарежда, докато си на работа.

Все повече работодатели залагат на електрификацията на автомобилния парк на своите компании. Също така все повече работодатели осигуряват възможност на служителите си да зареждат своите електрически автомобили или Plug-In-хибриди на монтирани за целта зарядни станции.
По този начин мобилността се променя. Твоят работодател вече има ли зарядна станция за служителите си? Тогава, ако изминаваш средно до 50 км дневно, ще ти се налага да зареждаш само един път седмично. Най-разумно е да го правиш в работно време.

Можете да напазарувате, докато автомобила ви се зарежда.

Пазарувайте спокойно. През това време автомобилът ви се зарежда с електроенергия.

Днес времето е по-ценно отвсякога. Защо не използвате времето за зареждане, за да свършите някои задачи? Например да напазарувате. Все повече супермаркети, молове и други търговски обекти изграждат свои собствени зарядни станции. Така ти имаш възможност да заредиш, в много случаи напълно безплатно, необходимата за твоя електромобил енергия, като същевременно оптимално оползотворяваш времето си.

Поемете по следващия изход, за да заредите.

На магистралата.

Ако шофираш много, вероятно често ще зареждаш своя електромобил по магистралите. Добрата новина е, че в това отношение много неща ще се променят през следващите две години. Инфраструктурата от станции за бързо зареждане се разраства непрекъснато. Концернът Volkswagen заедно с други автомобилни производители е част от обединението IONITY, което се занимава именно с изграждането на такъв тип инфраструктура от зарядни станции. Много инвеститори залагат все повече на създаването на зарядни станции, така че в бъдеще може да разчитате, че по магистралите ще има все повече и повече зарядни станции.

Широката сервизна мрежа предлага голяма свобода.

Готов ли си за електрическа мобилност?

Ти вече притежаваш електромобил или си решил да си купиш такъв? Много добре. Тогава ти вече знаеш, че има безброй много възможности за зареждане. Дали у дома, в гаража, или на паркинга. По път на магистралата или пред супермаркета докато пазаруваш. Броят на зарядните станции непрекъснато се увеличава, също както и интереса към тяхното инсталиране. Защото електрическите автомобили са бъдещето.