Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Поглед отблизо до технологиите на бъдещето – електрическата мобилност, подложена на изпитание.


Какви са реалните предимства на електрическата мобилност? Какво точно в нея впечатлява хората? Безшумното движение или липсата на локални емисии?
В желанието си да получим отговор на тези въпроси предложихме на различни хора да тестват хибриден или електрически модел за известно време. Придружавайки ги, научихме много за практичните качества на електрическата мобилност в ежедневието.

e-up! - изобилие от пространство и динамика.

Търговската специалистка Клер Еверт беше впечатлена от нейния e-up! от самото начало и бе силно изненадана от чудесната му динамика. 32-годишната дама използва e-up! ежедневно - както за лични покупки в свободното време, така и в професионална работа с доставки на клиенти. Динамичният e-up! се оказа чудесно средство за транспорт на метални опаковки със своето съчетание от бързо ускорение и достатъчно пространство за стоката в багажното отделение. За Клер Еверт e-up! е наистина страхотен и приятелите й изглежда са напълно съгласни с нея - "Непрекъснато се срещам с някого, за да му покажа колата. Всички искат веднага да се качат и да я покарат. Чувството зад волана е просто невероятно. Веднага се чувстваш като у дома си!"

Клер Еверт и нейният e-up!

Клер Еверт обяснява как нейният e-up! й помага в изпълнението на всички ежедневни задачи.

Стартиране на видеото

Всичко е в обсега на e-up!

За Михел Креполд електрическата мобилност е важна. Всеки ден 39-годишният Михел пътува 120 километра до работното си място и обратно - удобно и с лекота със своя e-Golf. Електромобилът има подходящ автономен пробег, но може и лесно да се дозареди на път към работата. Електромобилът е отлична инвестиция за семейството, което пътува изключително много както през работната седмица, така в и свободното си време през почивните дни. Михел Креполд смята, че e-Golf е идеално превозно средство за цялото семейство, което предлага типичния за VW Golf комфорт. "Мисля, че e-Golf е фантастична фамилна кола, идеална за малки семейства. Електрическата мобилност е важна за мен, защото това е бъдещето."

Mихел Креполд показва колко лесно е ежедневното пътуване с неговия e-Golf.

Стартиране на видеото

Зареждайте у дома и се наслаждавайте на своята независимост.

Семейство Кавеман изживява в пълна степен предимствата на електрическата мобилност. То произвежда електроенергия със своя собствена фотоволтаична система и я използва за зареждане на своя e-up! с модула Wallbox у дома. При избора на фотоволтаична система 50-годишният Инго Кавеман има един основен приоритет - да може самостоятелно да произвежда електричество, с което да зарежда своя e-up!.

От една страна тази възможност осигурява на семейството изключителна независимост, от която то вече не желае да се лишава, а от друга допринася за насърчаване на използването на алтернативни енергийни източници.

Семейство Кавеман разказва как произвежда собствена електроенергия за зареждане на своя e-up!.

Стартиране на видеото

Служебен автомобил с екологично предимство.

Хибрид или електромобил в ролята на служебен автомобил? Според д-р Алфонс Рьоркол е напълно възможно скоро служителите му да  използват още хибридни и електрически модели като служебни автомобили. Всички те вече със задоволство и ентусиазъм шофират Passat GTE, като наред с почти безшумното движение ценят в особена степен вътрешния простор на хибридния модел. За изпълнителния директор на компанията, основен аргумент за закупуването на нови хибридни автомобили обаче е намаляването на замърсяването на околната среда. Както и свободата за избор на вида на задвижването - "При хибридите вие решавате дали да използвате електрически или бензинов двигател."

Използайки хибриден модел за служебен автомобил, д-р Рьоркол намалява замърсяването на околната среда.

Стартиране на видеото

e-Golf със своя собствена зарядна станция. Винаги на пътя.

Служителят на пътна помощ Александър Вебер и съпругата му притежават e-Golf. Това, което им харесва най-много в техния електромобил е възможността да го зареждат удобно през нощта вкъщи с модула Wallbox и да започват деня си без никакви отклонения и закъснения по бензиностанциите. Има и друг важен фактор - "Последното нещо, което очаквах, са тези забележително ниски разходи за електроенергия."

е-Golf впечатлява семейство Вебер и с невероятната си тишина. Те обичат почти безшумното движение, което създава усещане за полет. Като цяло семейство Вебер е извънредно впечатлено от модела и вярва, че в лицето на e-Golf е намерило идеалния семеен автомобил, който им осигурява чувство на задоволство и безопасност.

Основните аргументи на Александер Вебер в полза на e-Golf? Удобното зареждане вкъщи и намалените разходи.

Стартиране на видеото

Това също може да ви заинтересува:

e-up!: среден разход на електроенергия, кВтч/100 км: 11.7; средни емисии на CO₂ г/км: 0; клас на енергийна ефективност: A+2

e-Golf: среден разход на електроенергия, кВтч/100 км: 12.7; средни емисии на CO₂ г/км: 0; клас на енергийна ефективност: A+2

Passat GTE: среден разход на гориво л/100 км: 1.8 ‐ 1.7; среден разход на електроенергия, кВтч/100 км: 13.7 ‐ 13.2; средни емисии на CO₂ г/км: 40 ‐ 38; клас на енергийна ефективност: A+2