VW Golf GTE: Асистиращи системи

 

Асистиращите системи осигуряват на водача по-висок комфорт и го подпомагат при критични ситуации. По желание вашият GolfGTE може да бъде оборудван с множество подобни помощници.

Системата за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist с функция за аварийно спиране в градски условия може , в рамките на възможностите на системата,да разпознае критичните ситуации на намаляване на дистанцията и да предупреди водача. При аварийна ситуация тя ще ви подпомогне при спиране и ще скъси спирачния ви път. Помощ във всекидневието осигурява и асистентът при паркиране "Park Assist", който автоматично паркира Golf GTE в паркоместа, разположени успоредно и перпендикулярно на пътното платно - при положение, че това е в рамките на възможностите на системата. Когато предпочитате да паркирате сами, камерата за обратно виждане Rear View, разположена в задната част на автомобила, показва изображение на тази зона върху дисплея на Infotainment-системата.

Практична при дълги пътувания е и системата за поддържане на скоростта, която в зависимост от изкачванията и спусканията поддържа желаната скорост по автомагистралите. В рамките на възможното асистентът за поддържане на лентата на движение "Lane Assist" ви предупреждава, когато има опасност автомобилът неволно да напусне лентата си. И в този случай техниката може да се намеси, преди ситуацията да стане опасна: с коригиращо движение на кормилното управление.

Close

Golf GTE Новото бързо.