VW Golf GTE: Технология на задвижване

 

Golf GTE може да ползва двата си двигателя по различен начин, но те винаги са оптимално съгласувани със съответната ситуация на пътя. Освен интуитивно разбираемия хибриден режим на движение, идеално пригоден за центровете на големите градове е и чисто електрическият режим: той позволява шофиране при нулеви емисии през града без дразнещ шум, на разстояния до 50 километра. Изключителният максимален системен въртящ момент на електромотора от 350 Нм още от състояние на покой гарантира особено пъргаво ускорение.

След натискане на бутон Golf GTE впечатлява и с друго: за да се възползвате от максималната му мощност, трябва да активирате превключвателя GTE. По този начин съчетавате мощта на двете задвижвания, което осигурява особено висока еластичност.

Във всички режими на шофиране Golf GTE "възстановява" енергия чрез рекуперация, която се съхранява във високоволтовата батерия и по-късно може да се ползва за шофиране. Режимът на движение и енергийните потоци се изобразяват от Infotainment-системата.

Close

Golf GTE Новото бързо.