VW Golf Alltrack: Двигатели

 

Благодарение на технологията Common-Rail (обща шина) TDI-двигателите на Volkswagen осигуряват максимално разгръщане на мощността при нисък разход на гориво. Автомобилите с дизелови двигатели от това поколение са оборудвани с директно впръскване и свръхпълнене с турбокомпресор. Дизеловото гориво се впръсква динамично от обща шина. TDI-двигателите се отличават с икономичност, висока еластичност и много висока мощност. Благодарение на високия си въртящ момент тези агрегати подпомагат и спортния стил на шофиране.

За иновативните TSI бензинови двигатели на Volkswagen са характерни високата мощност и еластичност при нисък разход на гориво. Благодарение на комбинацията между малък работен обем, свръхпълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото се гарантира много равномерно разгръщане на мощността и изключителна ефективност. За да постигне това, Volkswagen ползва техниката Downsizing. При нея въпреки относително малкия си работен обем агрегатите развиват висока мощност. В момента тази техника е сред най-ефективните възможности за намаляване на разхода на гориво.

Освен това Golf Alltrack стандартно е оборудван със задвижване на четирите колела 4MOTION, допринасящо за много доброто сцепление дори и при лоши метеорологични условия и тежки терени.

 

 

Close

Golf Alltrack Разнообразява ежедневието