Ето така вашият Golf GTD може да ви помогне при смяна на лентата на движение и при излизане от паркомясто.

Ако автомобил се приближава зад вас и не може да се види във външните огледала или вътрешното огледало за задно виждане, той се намира реално в опасната сляпа зона. Преди да смените лентата на движение един поглед през рамото е от полза, а сега тази функция се поема от сензора на мъртвия зрителен ъгъл. При скорост на движение над 15 км/ч сензорът може да ви предупреди като илюминира LED икона във външното огледало на вашия Golf GTD. Ако междувременно включите мигач, светлината започва да пулсира по-интензивно и по-бързо и привлича вниманието ви към автомобила в мъртвия зрителен ъгъл.

В комбинация със системата за поддържане на лентата на движение Lane Assist, сензорът за мъртвия зрителен ъгъл дори може да използва коригираща интервенция със завъртане на волана, за да ви предупреди (в рамките на възможностите на системата) преди да смените лентата на движение.

На свой ред асистентът за предупреждение за трафика зад автомобила Rear Traffic Alert ви съдейства, в рамките на възможностите на системата, при излизане на заден ход от паркомясто. Сензори в задната броня следят трафика зад автомобила. Ако друг автомобил, мотоциклет или пешеходец се приближава към задната част на автомобила вие ще бъдете предупредени посредством акустичен сигнал и индикация в дисплея на инфотейнмънт системата. Ако не реагирате навреме, системата може да смекчи или дори предотврати евентуална колизия посредством интервенция в спирачната система.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Golf GTD