Ето така вашият Golf GTI може да ви помогне при смяна на лентата на движение и при излизане от паркомясто.

Ако автомобил се приближава зад вас и не може да се види във външните огледала или вътрешното огледало за задно виждане той се намира реално в опасната сляпа зона. Преди да смените лентата на движение един поглед през рамото е от полза, а сега тази функция се поема от сензора на мъртвия зрителен ъгъл. При скорост на движение над 15 км/ч сензорът може да ви предупреди като илюминира LED икона във външното огледало на вашия Golf GTI. Ако междувременно включите мигач светлината започва да пулсира по-интензивно и по-бързо и привлича вниманието ви към автомобила в мъртвия зрителен ъгъл.

В комбинация със системата за поддържане на лентата на движение Lane Assist, сензорът за мъртвия зрителен ъгъл дори може да използва коригираща интервенция със завъртане на волана, за да ви предупреди в рамките на възможностите на системата преди да смените лентата на движение.

На свой ред асистентът за предупреждение за трафика зад автомобила Rear Traffic Alert ви съдейства, в рамките на възможностите на системата, при излизане на заден ход от паркомясто. Сензори в задната броня следят трафика зад автомобила. Ако друг автомобил, мотоциклет или пешеходец се приближава към задната част на автомобила вие ще бъдете предупредени посредством акустичен сигнал и индикация в дисплея на инфотейнмънт системата. Ако не реагирате навреме, системата може да смекчи или дори предотврати евентуална колизия посредством интервенция в спирачната система.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Golf GTI Атлетичен, борбен, отличителен.