VW Golf R: Blind Spot-сензор Plus.

 

Когато отзад ви застига автомобил, който не може да видите нито в централното, нито в страничните огледала, става дума за т.нар. мъртво поле. Затова при смяна на лентата доброто старо поглеждане през рамо винаги е препоръчително, но сега в допълнение вече има и "Blind Spot"-сензор. При скорост на движение над 15 км/ч той своевременно ви предупреждава* посредством LED-индикатор в съответното странично огледало на вашия Golf R ([7014]). Ако независимо от това включите мигач, системата ви предупреждава още по-недвусмислено за наличието на автомобил в мъртвото поле с по-ярко и по-интензивно примигване на индикатора. В комбинация със серийния асистент за спазване на лентата "Lane Assist", "Blind Spot"-сензорът при нужда може дори да предизвика коригиращ импулс в кормилното управление*.

Асистентът за излизане от паркомясто ви подпомага при отпаркиране на заден ход. С помощта на сензори в задната броня системата следи за поява на напречно движение зад автомобила. В случай на приближаване на автомобил, колоездач или пешеходец отстрани зад автомобила, системата предупреждава с акустичен тон и индикация на дисплея на инфотейнмънт системата. Ако не реагирате своевременно, системата е в състояние да предизвика автоматично спиране на автомобила, с което да намали тежестта на инцидента, а в идеален случай и да го предотврати напълно.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Golf R Когато напредъкът на техниката се превърне в състезание.