Как работи термопомпата?

Устойчивото развитие има приоритети: В допълнение към CO2 неутралното1) производство на ID.3 и ID.4, Volkswagen поема отговорност и за климатичните промени при използването на охлаждащ агент. За целта в тях се използва първата в света термопомпа с естествения и климатично неутрален охлаждащ агент R744. Благодарение на високия и коефициент на полезно действие, това е най-енергийно ефективният начин за отопляване на електрически автомобил когато външните температури са ниски. 

В сравнение със задвижване с двигател с вътрешно горене, компонентите на това на електрическия автомобил не отделят достатъчно топлина за да отоплят задоволително интериора. 

Решението: високоефективна система с термопомпа сгъстява охладителния агент под високо налягане. Генерираната в резултат от това топлина се използва за отопление на студения въздух, циркулиращ в купето. 

В резултат от това, се използва по-малко енергия от батерията отколкото при конвенционално електрическо отопление, а това увеличава пробега спрямо автомобилите без термопомпа. 

1) Постигането на избягването и намаляването на емисиите на CO2 се извършва - доколкото е възможно - от самия Volkswagen. Доставчиците също са ангажирани с намаляването им. CO2 емисиите, които не могат да бъдат избегнати и намалени от VW и в рамките на съответните ангажираности във веригата на доставки, се компенсират със същото количество благодарение на сертифицирани проекти за опазване на климата.  

В рамките на ограниченията на системата.

 

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID.4

100% SUV
100% електрически

100% SUV
100% електрически

ID.4

100% SUV
100% електрически

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип