Как работи термопомпата?

Устойчивото развитие има приоритети: В допълнение към CO2 неутралното1) производство на ID.3 и ID.4, Volkswagen поема отговорност и за климатичните промени при използването на охлаждащ агент. За целта в тях се използва първата в света термопомпа с естествения и климатично неутрален охлаждащ агент R744. Благодарение на високия и коефициент на полезно действие, това е най-енергийно ефективният начин за отопляване на електрически автомобил когато външните температури са ниски. 

В сравнение със задвижване с двигател с вътрешно горене, компонентите на това на електрическия автомобил не отделят достатъчно топлина за да отоплят задоволително интериора. 

Решението: високоефективна система с термопомпа сгъстява охладителния агент под високо налягане. Генерираната в резултат от това топлина се използва за отопление на студения въздух, циркулиращ в купето. 

В резултат от това, се използва по-малко енергия от батерията отколкото при конвенционално електрическо отопление, а това увеличава пробега спрямо автомобилите без термопомпа. 

1) Постигането на избягването и намаляването на емисиите на CO2 се извършва - доколкото е възможно - от самия Volkswagen. Доставчиците също са ангажирани с намаляването им. CO2 емисиите, които не могат да бъдат избегнати и намалени от VW и в рамките на съответните ангажираности във веригата на доставки, се компенсират със същото количество благодарение на сертифицирани проекти за опазване на климата.  

В рамките на ограниченията на системата.

 

Показаните на изображенията превозни средства могат да се различават в някои детайли от актуалните, предназначени за България доставки. Част от показаното представлява допълнително оборудване, което се доставя срещу доплащане. Всички посочени цени са необвързващо препоръчителни, некартелни и ориентировъчни цени, включващи 20 % ДДС и транспортни разходи. За допълнителна информация относно серийното и допълнителното оборудване, най-учтиво ви молим да се обърнете към най-близкия дилър на Volkswagen. Възможни са грешки и промени в цените.

Затвори
Menü schließen
Затвори

Световна премиера Изцяло електрическият ID.4

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team