Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

И… наградата за Иновации в Автомобилостроенето 2016 отива при Volkswagen!

2016-05-04

Марката Volkswagen бе избрана за най-иновативен масов производител през 2016, със своите 89 нови технологични разработки и 15 световни премиери на престижния ежегоден независим конкурс на Center of Automotive Management (CAM) и PricewaterhouseCoopers (PwC) в Бергиш Гладбах, Германия. Едно от отличията на Volkswagen бе първо място за "свързан" автомобил.

Volkswagen, автомобилът на хората, демократизира мобилността, откакто съществува. Днес, вдъхновена от същата логика, марката прави топ технологичните иновации достъпни за милиони хора, като ги интегрира в масово разпространените си модели Golf и Тiguan.

Volkswagen бе отличен в престижните награди за Иновации в Автомобилостроенето 2016, които се присъждат всяка година от независимо жури. Марката грабна три първи места: "най-иновативен масов бранд", "конвенционални системи за задвижване" и "свързан (дигитализиран) автомобил". За шеста поредна година марката получи и големия приз "най-иновативна автомобилна група", тъй като другата марка на концерна - Audi - също спечели три първи места в други категории.

"Независими експерти прогнозират, че до няколко години 90% от всички авто-иновации ще бъдат в сферата на електрониката. Ние вече сме точно на тази вълна", подчерта д-р Франк Уелч, Член на борда на управителите на Volkswagen Развойно Звено, при приемането на наградата. "Моделите на Volkswagen от бъдещето ще имат интелекта да се ориентират в пространството и да общуват с това, което ги заобикаля. Сами ще оценяват ситуациите и ще взимат правилни решения. Вече имаме системи в тази посока и те са част от бестелърите ни: Golf, Passat, новия Tiguan. Това заляга и в бъдещите ни концепции - T-Prime GTE, представен току-що в Пекин. Новата вълна в иновациите в нашия сектор води до тотално нови стандарти в мобилността и засяга всички сфери - увеличава драстично сигурността, комфорта и природосъобразното поведение на автомобилите ни.", допълни Уелч.

Журито мотивира избора си не само с големия брой световни премиери и нови технологични разработки на Volkswagen тази година, а по-специално с образците за иновативност Tiguan и Touran. Най-високо бяха оценени системите Park Assist, функцията City Emergency Braking и помощта при задръстване. Също така журито безапелационно отсъди, че Volkswagen Passat GTE е най-икономичният plug-in хибрид в средния клас.

Освен всичко останало, Volkswagen има 20 нови патента при конвенционалните системи за задвижване - икономичните бензинови и дизелови двигатели на новия Tiguan, Golf, Passat и Touran, с които немският производител успява да намали съществено разхода - например с цели 18% при Touran 1.4 TSI DSG, който днес е 5.4 l/100км.

В сферата на дигиталните иновации и свързаността, Volkswagen отвя конкурентите с 47 нововъведения в масовия автомобилен сегмент - системи за паркиране, системи за сигурност, аварийно спиране и др., които са налични за първи път във второто поколение SUV Tiguan, който излиза в момента. Журито искрено бе впечатлено от броя на световните премиери на производителя от Волфсбург - цели 14.