Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Стъкленият завод на Volkswagen се преустройва в центъра за електромобилност и дигитализация.

2016-04-05

Уникалното производство в Дрезден отваря демонстрационна зала, посветена на създаването на електрическите модели.

На 8 април 2016 г. Volkswagen отваря високотехнологична зала за демонстрации на постиженията си в областта на електромобилността. Идеята е да се даде прозрачност на дигитализацията на автомобилите и как се правят е-двигателите, които щадят природата и дават ново измерение на удоволствието от шофирането - мощни и тихи, задвижвани от електроенергия. Посетителите на т. нар."Стъклен завод" в Дрезден ще имат възможност да видят как се конструират автомобилите на бъдещето и да преживеят този вид нова мобилност чрез забавни и интерактивни инструменти.

Заводът в Дрезден преминава в режим на преустройство за 10 дни, след като на 29 март приключи производството на луксозния модел Phaeton. Phaeton беше продаван в продължение на 14 култови години и екипът на производството го изпрати с обща снимка. След периода за модификации, заводът ще отвори отново, за да може посетители и клиенти да виждат как се произвеждат автомобилите им на живо. По този начин специалистите от Дрезден, които са сред най-ценните за компанията, ще вложат уменията си в следващото технологично бижу и дейността им заслужено ще бъде показана в "Стъкления завод".