Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Световна премиера на новия Tiguan във Франкфурт.

2015-09-15

Международното автомобилно изложение във Франкфурт ще бъде сцената за представянето на новия Tiguan. След продажбата на над 2.64 милиона единици от първото поколение, Volkswagen разкри последното поколение на SUV на вчерашната Group Night и на международното автомобилно изложение, което започна днес.

Volkswagen представя четири версии на новия Tiguan на международното автомобилно изложение, което ще бъде отворено за посетители от 17 до 27 септември. Версиите, които ще бъдат представени са: изключително спортният Tiguan R-Line, класическият шосеен модел и офроуд изпълнение. Междувременно, Tiguan GTE - концептуален автомобил с plug-in хибридно задвижване (160 кВт/218 к.с.) - предлага поглед към бъдещото развитие на най-продавания SUV.

Второто поколение на бестселъра е първият SUV на Volkswagen Group, който се основава на модулната платформа за напречен монтаж на двигателите MQB. То доразвива всички характеристики на Tiguan. Пропорциите на каросерията на последния Volkswagen SUV са спортни, а дизайнът е впечатляващ от всички гледни точки. Теглото му е намалено с повече от 50 кг. в сравнение с предходния модел. В същото време, интериорното и багажното пространство са значително увеличени. Обемът на багажника на новия Tiguan може да поеме до 615 литра товар (натоварен до гърба на задната седалка); а когато задните седалки са сгънати, багажното пространство се увеличава до 1,655 литра. Това представлява увеличение от 145 литра.

Двигателите също се характеризират с повишаване на ефективността. На разположение е широка гама от осем двигателя. Те имат мощности, вариращи от 85 кВт/115 к.с. до 176 кВт/ 240 к.с. Задвижването е по-мощно, но с до 24 на сто по-ефективно от това на предходния модел. Новият 4MOTION Active Control позволява на водача да настройва системата за задвижване на четирите колела по-индивидуално и по-лесно спрямо всички пътни условия. Благодарение на своята впечатляваща концепция на задвижване, Tiguan е проектиран за теглене на ремарке с маса до 2500 кг. Асистиращите системи увеличават комфорта, динамиката и безопасността в автомобила, (с включени като стандарт Front Assist с функция City Emergency Braking със система за защита на пешоходците, Lane Assist и автоматична мултиколизионна спирачка). Наличните онлайн услуги разкриват нови възможности, като например - автоматично уведомление при инцидент, онлайн информация за трафик и паркомясто и отчет за състоянието на автомобила. Бордовата електроника интегрира всички съвременни смартфони на Apple и Android във функционалността на мултимедийните системи посредством App Connect, а дори и таблетите вече се превръщат в неразделна част от автомобила, благодарение на приложението Media Control.

Следващи стъпки