Да шофираш по „Адския път".

2015-09-11

Авантюрист и ловец на рекорди Райнер Цитлов вероятно е избрал най-зрелищният проект в своята кариера. От "Cape-to-Cape" за по-малко от десет дни - във Volkswagen Touareg, натъпкан със сензори и електроника.

Той планира да премине този приключенски маршрут от най-южната точка на Африка - Иглен нос до най-северната точка на Европа - Нордкап в Норвегия за по-малко от десет дни, което звучи като едно голямо предизвикателство. Това е нещо, което тормози Райнер Цитлов в продължение на години. След успешния си рекорд от Тиера дел Фуего (Огнената земя) до Аляска и от Мелбърн до Санкт Петербург, пътуването му този път премина през източните държави на черния континент Африка и през цяла Европа. Състезанието с времето ще започне в 10 часа на 11 септември от Иглен нос. Цитлов и екипа му вече преминаха това пътешествие от север на юг през 2014г. за 21 дни и 16 часа, вкл. и по-голямото закъснение, поради злополука. "Пътуването Cape-to-Cape за рекордно време ще бъде уникално предизвикателство.", каза Райнер Цитлов, "има много опасности и несигурност, които правят всеки ден едно впечатляващо преживяване."

Този път ще са повече от 19.000 км., които автомобилният авантюрист иска да премине заедно с дългогодишния си колега и оператор Мариус Биела и британеца Сам Роуч, за ново рекордно време, разбира се. Маршрутът е изцяло по суша, само през Сирия екипът и техния Touareg трябва да прелетят, поради затворените граници. Ще преминат през 19 държави, сред които са Танзания, Кения, Етиопия, Египет и Зимбабве; хиляди километри през напукани писти, диви степи, африкански планински райони или така добре познатият "Адски път" в Северна Кения. Температурата варира от точка на замръзване в северната част на Норвегия до 50 ° C в горещия Судан. "Радваме се, че предизвикателството най-накрая ще започне.", каза Райнер Цитлов, "всичко трябва да е наред, след всички тези приготовления."

Райнер Цитлов извършва това пътуване с VW Touareg 3.0 TDI, който е съвсем леко модифициран за постигането на този световен рекорд. За да сниши почивките до минимум, на това състезание за най-добро време, Touareg е в денонощно движение, освен когато се зарежда гориво и се преминава граница. Членовете на екипа си сменят местата на всеки 5 часа. Благодарение на масивен допълнителен резервоар, който се намира на задната седалка, е възможно изминаването на до 3.000 км наведнъж.

Отделно от предавателната технология и анализ на Touareg (включително и събраните от екипа данни), главният спонсор Хюлет Пакард и Интел предоставят допълнителни функционалности, които превръщат автомобила в иновативна лаборатория на четири колела. Световният рекорд с автомобил може да бъде проследен "на живо" на www.hp.com/go/hpc2c. На www.touareg-c2c2.com фото- и видео-блог ще предостави покритие по всяко време. Текущото местоположение на Touareg винаги може да се види на картата.

И все пак проектът Cape-to-Cape 2.0 означава не само слава, чест и нов световен рекорд за Цитлов, но също и шофиране за една добра кауза. За всеки изминат километър, 10 цента ще се дарят за SOS Детски селища в Южна Африка, които Цитлов ще посети със своя Volkswagen Touareg още преди началото на пътуването.

Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам