Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Euro NCAP награди с максимална оценка от 5 звезди новия Touran

2015-09-03

• Пътниците и пешеходците са добре защитени, дори и в извънредни ситуации
• Максимална оценка за 5- и за 7-местния Touran

Новият Touran е преминал тестовете за безопасност на независимата европейска организация NCAP. Най-новото поколение на популярния семеен MPV е удостоено с максимална оценка от 5 звезди и се нарежда като един от най-сигурните автомобили в Европа.

Общата оценка на безопасността от пет звезди за новия Touran е формирана от резултатите в четирите подобласти: защита на пътниците за възрастни и деца, защита на пешеходците и обща безопасност. Новият Touran премина взискателния Euro NCAP (европейска програма за оценяване на нови автомобили) тест с отлични резултати - благодарение на пакета за сигурност, състоящ се от оптимизирана структура на каросерията, високоефективен интегриран предпазен колан, система за въздушни възглавници и асистиращи системи.

Euro NCAP е считан за най-важен стандарт за безопасност на автомобилите в Европа от 1997г. Тази година изискванията отново бяха завишени. По време на задълбочени проучвания за защита на пасажелине, новият Touran получи 88 на сто от максималната оценка. Той премина през следните тестове за безопасност:

• Челен сблъсък в алуминиева бариера при 64 км/ч, с 40 на сто припокриване
• Челен сблъсък при 50 км/ч в твърда преграда със 100 % припокриване
• Страничен удар при 50 км/ч в структурата на автомобила
• Страничен удар в стълб при 32 км/ч

Новият семеен MPV, който е преминал през най-новите тестове като 5- и 7-местен автомобил, отбеляза отлични резултати и във важната област за защита на детето, където е достигнал над 89 на сто от максималната оценка, благодарение на стандартните ISOFIX детски столчета и top tether прихващане.

В категорията за защита на пешеходците Touran достигна резултат от общо 71%. Положителни оценки са дадени тук, по-специално, за детайлите при Touran, които намаляват риска от нараняване на минувачите.

Новият Touran е в продажба от няколко седмици и предлага широк спектър от серийно оборудване за безопасност. Той включва предни въздушни възглавници (с деактивиране на предната въздушна възглавница за пътника) и система от въздушни възглавници за пътниците отпред и отзад, която включва и странични въздушни възглавници. В допълнение има и подглавници, оптимизирани за безопасност, които да сведат до минимум риска от камшичен удар в случай на удар отзад, плюс предупредителен сигнал при непоставени предпазни колани за всяка седалка. В допълнение новият Touran разполага със серийни системи на борда, като например електронния контрол на стабилността (ESC), включително ABS със спирачен асистент, мултиколизионна спирачка, датчик за контрол на налягането в гумите и система за разпознаване на умората.