Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Oбратно броене до новия Golf: Update на седмото поколение на бестселъра Golf ще бъде представен до часове.

2016-11-09

- Golf VII се продава и в plug-in хибридна, и в чисто електрическа модификация от 2014 г.
-  Гледайте на живо прес конференцията в четвъртък, 10.11.2016 г., 12:30 ч.

До няколко часа Volkswagen представя ключов update на един от най-успешните си модели: Golf. Моделът е на пазара от 1974 г. и оттогава досега е бестселър на марката. Седмото поколение е на пазара от 2012 г. и е първият модел от Волфсбург, разработен на т. нар. modular transverse matrix (MQB) - напречна модулна производствена матрица. Тази технология позволява автомобилът да бъде по-свързан от всякога със заобикалящата го среда, въвежда в него съвременния дигитален дисплей и инструменти за управление, позволява асистиращите системи от луксозния сегмент да променят завинаги комфорта на шофиране и в компактния клас.

Кратка ретроспекция за 2012 г.: през тази година Volkswagen представя седмото поколение на Golf в Берлин, Йоахим Гаук става президент на Германия, ураганът Санди прекъсва електричеството в Ню Йорк, а албумът на Адел "21"  в Англия става най-продаваният музикален албум за 21 век. Golf по онова време е за пръв път по-лек с цели 100 кг и притежава арсенал асистиращи системи. През 2013 г. е отличен с престижната награда "Автомобил на годината". А от 2014 г. е и първият автомобил в класа си, който се предлага и като plug-in хибрид (Golf GTE), и в чисто електрическа модификация (e-Golf).

Благодарение на платформата MQB, не само технологиите са по-достъпни, но дизайнът е с изцяло нови пропорции, което води и до още по-добра динамика. Предните колела са значително изтеглени по-напред, предният надвес е по-къс, а капакът над двигателя - по-дълъг. "Преместихме видимо купето назад, с което постигнахме т. нар. 'cab backward impression' - изтеглено назад купе, пропорция известна от по-високите класове автомобили - дълъг преден капак и задно разположено купе.", подчертава Клаус Бишоф, Ръководител на Дизайна на Volkswagen. "Golf VII има по този начин пропорциите на автомобил от по-висок сегмент".

На 10 ноември във Волфсбург, Германия, Volkswagen ще представи нововъведенията в поколение VII - дизайн, асистиращи системи и инфотейнмънт. Представянето ще се излъчва на живо в 12:30 ч CET (11:30 UTC и 13:00 в София) на (#Golf): http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en;

YouTube: https://youtu.be/XxWrSoPCKhE