Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Световната премиера на новия Golf: начало на най-голямата продуктова офанзива в историята на Volkswagen

2016-11-15
• По-интелигентен, по-сигурен и по-свързан: възможно най-модерните технологии прoменят Golf отвътре
• Първият автомобил в класа си с жестово управление
• Впечатляващ 9.2-инчов екран като таблет
• Полу-автономно шофиране до скорост 60 км/ч с Traffic Jam Assist

На 10 ноември 2016 г. д-р Хърберт Дийс, Председател на Борда на директорите на Volkswagen, представи основните промени на модела Golf в кулата на марката във Волфсбург. Новости има и в екстериора, но генералните промени са отвътре: нови технологии на задвижване, нови асистиращи системи и инфотейнмънт от нова генерация. В компактния клас новият Golf e първият модел, който въвежда жестово управление чрез инфотейнмънт системата "Discover Pro". Със своя 9.2-инчов екран, тя е в концептуална и визуална хармония с Active Info Display (панелът дигитални инструменти, визуализирани на таблото пред водача), който също за първи път е достъпен за Golf.

Новият Golf e и първият в сегмента си, който притежава функции за полуавтономно шофиране, като например новата асистираща система Traffic Jam Assist, която води вашия Volkswagen по време на задръстванията в тежкия ритъм "газ-спирачка". "Нашият фокус в този модел бе да създадем изцяло нова генерация инфотейнмънт и дигитална свързаност. Няма друга компактна кола, която да е толкова интелигентна, сигурна и свързана.", подчерта д-р Дийс. Успешната история на модела Golf включва 33 милиона продадени автомобила през годините, а обновената версия има амбицията да даде начало на историческа пазарна офанзива на марката Volkswagen. Или както още каза д-р Дийс: "Volkswagen отново става последен писък на модата. През 2017 г. се готвим за над десет нови премиери и обновяване на модели, а до 2020 г. очакваме да сме обновили цялата си гама.

Потенциалът на новия Golf e видим във връзка с асистиращите системи: технологии като Front Assist, Pedestrian Monitoring, новата Traffic Jam Assist и Emergency Assist драматично увеличават сигурността на водача и пътниците. "Новият Golf е първият компактен автомобил, в който можете да се докоснете до автономни функции", добави д-р Франк Уелш, Член на Борда на Директорите на Volkswagen леки автомобили, който отговаря за техническата развойна дейност. "Благодарение на това, че свързахме Lane Assist (асистентът, който подпомага движението само в лентата) и адаптивния круизен контрол ACC, асистентът за задръствания Jam Assist поема шофирането до 60км/ч скорост в тежкия трафик. Той управлява, ускорява и спира новия Golf вместо вас.", допълва главният инженер на марката.

Тези иновации са придружени и от подобрения в семейството на TSI двигателите. В новия Golf дебютира и новият новия турбо бензинов двигател 1.5 TSI Evo - 110 кВ/150к.с., четири цилиндров  двигател с Active Cylinder Management (ACT). Скоро ще има и версия BlueMotion от 96 кВ/130к.с., отново с ACT плюс  функция за изключване от скорост по време на движение. "В резултат новият Golf може да бъде до един литър гориво по-икономичен в сравнение с други автомобили с тази мощност.", споделя д-р Уелш. Това Volkswagen нарича интелигентно устойчиво развитие или Smart Sustainability, което марката иска да стане достъпно за всеки човек. "Подобрено е представянето и на Golf GTI, който сега предлага 169 кВ/230 к.с. или 180 кВ/245 к.с. (като GTI Performance). Нова 7-степенна DSG (dual clutch трансмисия) постепенно ще замени всички 6-степенни DSG скоростни кутии в семейството на Golf.

Премиерата в немската централа включи представяне на дву- и четириврати Golf, Golf Variant и спортен Golf GTI, както и на хибрида Golf GTE. Седем поколения са се родили в този завод и по-голямата част продаваните ежегодно близо милион автомобили се изработват там. Най-новото попълнение се отличава и с прецизни нови щрихи в дизайна. Модификациите включват модернизирани задни брони, нови халогенни светлини с LED дневни светлини, опции за LED фарове вместо ксенонови фарове, нови задни светлини с динамични мигачи и нови варианти на алуминиеви джанти.

Продажбите на модела ще започнат края на декември 2016 г., а през следващата седмица в Лос Анджелис ще бъде представена и 100% електрическата модификация на модела - новият e-Golf, който идва със сериозно увеличен пробг с едно зареждане на батерията.