Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Световна премиера на подобрения 100% електрически e-Golf

2016-11-23
  • Световна премиера в Лос Анджелис
  • Новият e-Golf предлага около 50% повече пробег с едно зареждане на батерията
  • e-Golf е първият в света автомобил с нулеви емисии с жестово управление
  • Нова 9,2 инчова инфотейнмънт серийно

Ключови факти за новия e-Golf

1.      Новият е-Golf предлага пробег до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC), 125 мили според "estimated real-world driving range" (EPA, USA) и 200км при ежедневно шофиране. Това е увеличение от 50% на годишна база.

2.       е-Golf е първият в света автомобил с нулеви вредни емисии и жестово управление на инфотейнмънт системата си

3.       е-Golf има 9.2-инчов дисплей като стандарт

4.       Active Info Display предлага интерактивни инструменти, които напълно заместват аналоговото табло

5.       Мощността е увеличена с 15 кВт до 100 кВт

6.       Въртящи момент увеличен с 20 Нм до 290 Нм

7.       Ускорение от 0  до 100 км/ч само за  9.6 секунди

8.       Ниският разход, обаче, остава все така нисък, въпреки увеличената мощност: 12.7 кВт/ч  на 100 км (EU) или 116 MPGe (USA)

9.       Обновен дизайн на предната част и задната част; изцяло нови LED предни и задни светлини

10.    Нови асистиращи системи за повече сигурност: Traffic Jam Assist, Emergency Assist и Front Assist със сензори за пешеходци.

В края на миналата седмица Volkswagen представи на автосалона в Лос Анджелис дългоочакваното ново поколение на модела e-Golf. В сравнение с предшественика си, новият автомобил с нулеви вредни емисии предлага повече мощност, по-голям пробег и иновативни дигитални инструменти и функции - той е първият електрически автомобил с жестово управление.

Решително новото в модела е увеличеният пробег, който ще бъде огромно удобство за потребителите. Всекидневно e-Golf ще постига пробег от 200км с едно зареждане на батерията, в зависимост от стила на шофиране и ползването на климатика. Това е увеличение с около 50% на пробега. При тестовете на съответните организации, моделът достига пробег до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC), 125 мили според "estimated real-world driving range" (EPA, USA). Това превръща e-Golf, който се предлага само с 4 врати, в лесен избор за потребителите, които искат да демонстрират заявката си за практичен и екологичен автомобил в рамките на градските и околоградски разстояния, без да се налага да правят каквито и да било компромиси.

Повече мощност

В новия e-Golf от моделна година 2017, Volkswagen използва нова литиево-йонна батерия с увеличен капацитет от 24.2 кВт/ч на 35.8 кВт/ч. Батерията се зарежда на 80% за един час на CCS станция, (прав ток DC, 40 кВт). Когато се зарежда нощем или денем на wallbox (променлив ток AC, 7.2 кВт), батерията се зарежда с пълен капацитет до 100% за шест часа. Енергията се превръща в задвижваща сила по-впечатляващо от всякога. Електрическият мотор произвежда 100 кВт, което е с 15 кВт повече в сравнение с предишната версия на електрическия модел. В същото време максималният въртящ момент на електрическия двигател с увеличен от 270 Нм на 290 Нм.

По-висока ефективност

Съгласно стандартите на New European Driving Cycle (NEDC), комбинираният разход на електроенергия на e-Golf е 12.7 кВт/ч/100 км с нулеви въглеродни емисии. В САЩ данните са 116 MPGe (EPA). Ето защо, въпреки увеличената мощност на модела, консумацията остава същата както при тази на предходния модел.

Повече динамика

Volkswagen е подобрил и динамиката на автомобила от новата моделна година. e-Golf e автомобил с четири врати и нулеви емисии, който спринтира от 0 до 100км/ч вече за 9.6 сек (предшественикът ускоряваше за 10.4 сек), а максималната скорост е увеличена с 10 км/ч - на 150км/ч.

Продуктов фейслифт

Volkswagen представи новото моделно семейство на Golf и новостите в него преди няколко седмици. Всички иновативни нови функции са внедрени и в e-Golf. Te включват модернизиране на дизайна на предната и задната част на автомобила с пълни предни и задни LED светлини.

Повече свързаност

Нова функция в e-Golf е Active Info Display, моделът е първият електрически автомобил в света, който се предлага с инфотейнмънт система, която се управлява с жестове, а новата навигационна система "Discover Pro" е включена в серийното оборудване.

Нещо повече - e-Golf отново се предлага с онлайн услугите "e-Remote" (включително дигитален инструмент за дистанционно стартиране и спиране на зареждането на батерията и контрол на климатичната система) и услугите "Guide & Inform", както и интерфейс за смартфон App Connect (който прехвърля всичко от смартфона ви на дисплея на автомобила с MirrorLink™/Android, CarPlay™/Apple и  Android Auto™/Google).

Повече сигурност

Новият e-Golf притежава и всички асистиращи системи на новия Golf като Traffic Jam Assist (полуавтономно шофиране в задръстване до 60км/ч), сензори за пешеходци Front Assist, City Emergency Braking и Emergency Assist (функция за автоматично аварийно спиране при медицински спешен случай).

Дизайн: харизматично обновена икона

e-Golf отпред. Дизайнът на e-Golf е по-иконичен и от преди с новите си детайли. Странична синя лайстна обрамчва затворената предна радиаторна решетка, която е изключително характерна за модела с нулеви емисии, след което прелива в крила около новите двойни LED светлини. Крилата са заобиколени от дневни LED светлини. Типично за e-Golf е и оригиналият дневен LED фар с ес-образна форма в бронята.

e-Golf отзад. Заедно с новата броня, новите изцяло LED задни светлини оформят характерен облик. Най-високата версия на фаровете има светлинни индикатори. Тя включва характерна тънка лента от прозрачни бели LED светлини, които стават оранжеви, когато индикират. Не на последно място, тази версия на задните светлини се отличава с визуално динамичен преход от задните LED светлини към LED стоповете, при натискане на спирачката.

Дигитален и иновативен: Active Info Display и жестово управление

Active Info Display е дигитален клъстър от инструменти с интерактивни функции. Всички те, включително и специфичните за електромобилите, като например измерването на наличния ток, са визуализирани на  12.3-инчов цветен екран. Разполагате с различни профили, които визуализират различни комбинации от данни на дисплея, според това какво точно ви е необходимо: навигация, данни за автомобила, асистиращи функции, контакти, музика и др.

Навигационната система "Discover Pro" е стандарт за този модел и разполага с 9.2 инчов дисплей от стъкло с напълно нов дизайн. В този клас, тази инфотейнмънт система е световна иновация с функцията си за жестово управление. Освен това, системата може да бъде конролирана с докосване или гласови команди. Жестовете управляват широк спектър от менюта - само с едно движение на ръката по хоризонтала можете да навигирате през менюта, да сменяте радио станции, плейлисти и др. За първи път в Golf е възможно дори да индивидуализирате home скрийна на системата.