Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Volkswagen Arteon: Новата премиум лимузина комбинира авангарден дизайн и спортна природа

2016-11-28
Start Video
  • Лимузината с четири врати въплъщава новия почерк на прогресивния Volkswagen дизайн
  • Фаровете и емблемата на марката се свързват в изцяло ново решение на челната част на Arteon

Волфсбург, 28.11.2016 г. Три месеца преди световното автоизложение в Женева, Volkswagen дава възможност за първи поглед към изумителните контури на дългоочаквания нов топ модел - Arteon. Моделът се позиционира над Passat и притежава силно експресивен и емоционален характер.

В допълнение на изразителния си силует,  Arteon представя един нов облик на марката Volkswagen, със силен хоризонтален акцент. Радиаторната решетка се изтегля в триизмерни предни фарове, а LED светлинните елементи допълнително подчертават смелия облик на предницата и демонстрират амбиция моделът да доминира във всяка ситуация.

Освен с революционен дизайн, новият модел седан впечатлява и с изумителна практичност. Стъклата на вратите са решени без рамки, в типичния изискан стил на grand tourer моделите, но същевременно вратите са окачени и се отварят така, че дават оптимален достъп до голямото купе. "Първото, което човек усеща, когато види Arteon, е огромен ентусиазъм от експресивния му дизайн. Но по-късно разбира, че освен това, моделът изненадва с това, колко е практичен. Тази комбинация е уникална", споделя Тобиас Шулман, дизайнер на екстериора.

Името Arteon се произнася с ударение на първата сричка и е съчетание от две думи. От една страна - "art" или "изкуство", което изразява хармоничните линии и емоционалния рисунък на дизайна. От друга - "еоn", частицата на Volkswagen, която маркира, че моделът е от премиум класа.

Arteon ще събере погледите за първи път в Женева през пролетта на 2017г. и ще излезе на пазара през лятото.