Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Volkswagen представя I.D. BUZZ в Детройт

11.01.2017

• Херберт Дийс, Председател на Борда на Директорите: "Семейството модели I.D. ще бъде достъпно за милиони шофьори."
• Новият I.D. BUZZ прототип предлага пробег до 600 км и 8 седалки
• Нулеви вредни емисии, задвижване на четирите колела, електрически двигател, място за велосипед и сноуборд

На 9 януари 2017 г. в Детройт Volkswagen представи още един I.D. модел, от ерата на електрическата мобилност: I.D. BUZZ. Това се случва на световното северноамериканско изложение North American International Auto Show (NAIAS). I.D. BUZZ е MPV микробус, разработен на електрическата MEB платформа на марката и представлява ново разбиране за мобилността на бъдещето. Както казва новото послание на марката: "Започнахме бъдещето" (или "We make the future real.")
Херберт Дийс, Председател на Борда на Директорите обяснява: " I.D. BUZZ е образец на новия Volkswagen: модерен, позитивен, емоционален, стъпил здраво в бъдещето. Нашите планове включват до 2025 г. да продаваме един милион електрически автомобили на година и Volkswagen постепенно да се превърне в марка на електрическата мобилност. Новият e-Golf вече предлага увеличен с 50%пробег, а през 2020 г. лансираме нашето I.D. моделно семейство - ново поколение електрически и напълно дигитално свързани автомобили. Те ще бъдат достъпни за милиони хора по света, не само за хора, които имат милиони в банковите си сметки."

I.D. BUZZ демонстрира на живо в Детройт колко богати ще бъдат възможностите на електрически автомобили утре - задвижване на четирите колела, обширно купе, електрически мотори на предна и задна ос, ново поколение индикатори за управление и напълно автоматизиран режим на движение (I.D. Pilot). "I.D. BUZZ e следващият вид автомобил - базиран на новата платформа - Modular Electric Drive Kit (MEB) и осигурява комфорт и много голямо пространство за пътници и товар на път. Електрическият пробег с едно зареждане е до 600 км", подчертава Др. Франк Уелш, Член на Борда и Дивизията за развойна дейност на Volkswagen. Новият модел може да се зарежда и индуктивно - за 30 минути при зарядна мощност от 150 кВт, 80% от батерията ще бъде заредена.

I.D. BUZZ е естественото продължение след презентирания в Париж през октомври 2016 г. модел I.D. - компактен модел, първият от MEB платформата, който ще бъде на пазара през 2020 г. и ще предлага отново пробег до 600 км, както и напълно автономно шофиране няколко години след това (2025 г.).

В I.D. BUZZ дори шофьорската седалка може да се обръща назад към пасажерите (при автономен режим). Лазерни скенери, ултразвуковисензори, радари и камери сканират пространството, а информация от заобикалящия трафик пристига по интернет в реално време. Конвенционалният кокпит вече не съществува в MPV-модела на бъдещето. Шофьорът получава цялата информация в AR (augmented reality) Head-up Display - в 3D и виртуален формат. Функциите се управляват с таблет или през тъчпад на волана, което го превръща в мултифункционално устройство за управление.

Пространството е оптимизирано по уникален начин благодарение на увеличената MEB XL платформа: 4,942 мм дължина, 1,976 мм ширина и височина 1,963 мм, което превръща модела в най-комфортния и обширен в класа си.

3,300 мм е изумителната дължина на междуосието, батерията е разположена в пода и по този начин снижава центъра на тежестта така, че теглото е разпределено перфектно. Очакването е I.D. BUZZ да разполага с електронно регулируеми амортисьори, което осигурява отличен комфорт. Двигателят има мощност 275 кВт / 374 конски сили (два електрически двигателя отпред и отзад, всеки осигуряващ по 150 кВт), което осигурява по неподражаем начин динамиката на модела. Версията, презентирана на изложението в Детройт, достига 100 км/ч за 5 секунди; максималната й скорост е ограничена на 160 км/ч.

Start Video