Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Volkswagen представя новия I.D. CROZZ автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт

2017-09-12

  • Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс: "Volkswagen инвестира 6 милиарда евро в електрическа мобилност през следващите пет години."

  • Концептуалният SUV с нулеви емисии показва как би изглеждал моделът, който ще влезе в производство през 2020г.

Обратното броене към пробива в електрическата мобилност започна, а 2020 година би могла да представлява повратен момент. Това е така, защото Volkswagen набира скорост при разработването на ново поколение електрически автомобили BUZZ и I.D.CROZZ. Др. Херберт Дийс, Председател на борда на директорите на Volkswagen, каза: "Volkswagen ще инвестира 6 милиарда евро в електрическа мобилност през следващите 5 години. Нашата цел е да направим съвременните технологии достъпни до хората. Едно е ясно: "Golf-ът на бъдещето отново трябва да бъде народен автомобил!"

Традиционно Volkswagen организира вечерно събитие преди Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт, на което представя иновативните си продукти. В този случай показват новия I.D. CЕлектрическият концепт е част от електрическата кампания, с която Volkswagen ще разширява моделната си гама - първоначално с три модела от 2020 г. През 2025 Volkswagen ще предлага общо 23 изцяло електрически модела.

Новият I.D. CROZZ е компактен SUV с купе с четири врати, като е претърпял технологично развитие. Това се забелязва в множество промени в дизайна на предната и задната част на концепта. I.D. CROZZ впечатлява с мускулесто излъчване с широк преден капак, ясно очертани странични линии и покрив с блестящ черен екстериорен завършек. Впечатлаващият дизайн на предните LED светлини демонстрира непогрешима светлинна графика. В интериора също има промени и развитие- огромно пространство и вариатетност при седалките. B-колоната е премахната и широко отварящите се и плъзгащи врати се отворят толкова, че без проблем може да се превози велосипед.

Изцяло новоразработената система CleanAir от Volkswagen осигурява винаги чист въздух в купето, без значение от външните условия. На монитора се предоставя информация за качеството на въздуха в автомобила. В допълнение I.D. CROZZ е оборудван с нов гласов асистент, който активира отваряне и затваряне на вратите чрез гласова команда. Също може да активира и деактивира модула за автоматично шофиране 'I.D. Pilot'.

I.D. CROZZ е спортен автомобил с нулеви вредни емисии, проектиран да бъде интерактивен, а в допълнение електрическата система за задвижване на четирите колела 4MOTION е еднакво впечатляваща както извън асфалта, така и в лоши метеорологични условия. Един електромотор задвижва предната ос и още един задната, а разпределението на мощността се контролира чрез "електрически кардан". Пробегът на този SUV с мощност 225 кВт и максимална скорост 180км/ч е до 500 километра (по NEDC) на едно зареждане на батерията. Батерията може да се зареди до 80% за 30 минути на бърза зарядна станция.

I.D. CROZZ е спортен автомобил с нулеви вредни емисии, проектиран да бъде интерактивен, а в допълнение електрическата система за задвижване на четирите колела 4MOTION е еднакво впечатляваща както извън асфалта, така и в лоши метеорологични условия. Един електромотор задвижва предната ос и още един задната, а разпределението на мощността се контролира чрез "електрически кардан". Пробегът на този SUV с мощност 225 кВт и максимална скорост 180км/ч е до 500 километра (по NEDC) на едно зареждане на батерията. Батерията може да се зареди до 80% за 30 минути на бърза зарядна станция.

Идеалното разпределение на теглото между двете оси е постигнато благодарение на централно интегрираната батерия и двете задвижващи системи отпред и отзад. Това позволява на новия I.D. CROZZ да демострира пътно поведение равно на това на Golf GTI. Значителна роля тук имат и ходовата част с електронно контролирани амортисьори, мултираменното задно окачване и изцяло новоразработеното MacPherson окачване. Бъдещото поколение на I.D. семейството ще разшири моделната гама на Volkswagen. През 2020 Volkswagen ще пусне в производство компактния, изцяло електрически, четириврат I.D. в Golf сегмента, а модерният I.D. CROZZ ще се позиционира в SUV сегмента. I.D. BUZZ - интерпретация на легендарния Volkswagen Bulli ще бъде на пазара през 2022. Всички три I.D. концепта споделят новата "изцяло електрическаархитектура", разработена на обща платформа и изцяло нов авангарден дизайн. Други отличителни белези са пробегът до 600 километра, огромното вътрешно пространство, компактните външни размери и дигитализацията на всички дисплеи и контролни уреди. В допълнение иновативната 'vw.OS' операционна система ще даде възможност за бързи софтуерни ъпдейти и ъпгрейди и ще създаде поддръжка семейството - по начин, подобен на този при смартфоните.

 

 1) I.D. CROZZ II: Концептуалният автомобил все още не се продава и затова Директива 1999/94 EC несе прилага.

 2) I.D.: Концептуалният автомобил все още не се продава и затова прилага.

 3) I.D. BUZZ: Концептуалният автомобил все още не се продава и затова Директива 1999/94 EC не се прилага.