Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Бъдещето на градската мобилност започва и в София със Spark и Volkswagen

2017-10-02

  • Електрически автомобили  Volkswagen е-up! за споделено ползване пуска иновативната компания "SPARK".
  • Услугата ще бъде достъпна от 15 октомври 2017 г.
  • Чрез мобилно приложение ще можете да намерите около вас, да резервирате и да платите за ползването на електромобил само с няколко клика.

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилния ви телефон, независимо дали искате да ползвате услугата 10 минути или няколко дни. Услугата стартира с над 20 броя 100% електрически Volkswagen е-up!, с максимален пробег до 160 км с едно зареждане на батерията. След ползване на услугата, можете да оставите електромобилите в синя или зелена зона (безплатни за електромобили) или в определените за целта зони извън центъра на София.

Софианци ще имат шанса първи да се докоснат до бъдещето на градската мобилност, развита в големите европейски столици. Услугата на иновативната компания Spark съчетава едновременно набиращата скорост концепция car-sharing (почасово ползване на автомобили) и електрификацията на превозните средства, като. Spark избра да довери своя автопарк на електрически автомобили на Volkswagen и стартира услугата си с над 20 броя 100% електрически Volkswagen e-up! в гр. София.

Spark e мобилно приложение, което позволява на ползвателите да откриват на картата на града най-близкия свободен електрически e-up!, да го резервират, да го използват по желан от тях маршрут и време и да заплащат услугата дистанционно. По този начин шофьорите притежават свободата да паркират лесно и безплатно, нямат разходи за зареждане, имат удобството да ползват автомобила само в една посока, а и не на последно място - получават емоцията от напълно различното изживяване зад волана на електрически автомобил.

Електрическият автомобил е напълно безшумен, ускорява много бързо (е-up! oт 0 до 60 км/ч само за 4.9 сек!) и оставя 0 вредни емисии в градския въздух. Пробегът на e-up! е до 160км с едно зареждане на батерията, което означава, че в реални условия, според вашия стил на шофиране и температурите, можете да изминете между 120 км и 160 км - напълно достатъчно за ежедневните градски задачи. В задръстване електрическият автомобил не само, че не губи енергия, ами и възстановява част от заряда на батерията посредством регенерацията. След използване на електрическия автомобил, той може да бъде оставен навсякъде в синя или зелена зона, както и на определените за целта зарядни станции от мрежата от зарядни станции на Елдрайв, стратегически партньор на проекта.

 

Повече за Volkswagen е-up! вижте тук: www.volkswagen.bg/e-mobilnost

и тук: www.volkswagen.bg/noviyat-up/e-up

Повече за услугата и цените вижте на www.spark.bg

Повече за зарядните и услугите на Елдрайв вижте тук: www.eldrive.eu