Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Световен „Златен волан 2017” за новия Arteon в категория „Среден и висок клас автомобили”.

2017-11-08
  • Журито избра Arteon за най-добър нов автомобил в класа си
  • Церемонията се проведе снощи в Берлин

Новият Arteon спечели една от най-известните автомобилни награди в Европа: "Златен волан 2017". Фастбекът на Volkswagen си осигури наградата в категория "Среден и висок клас автомобили". Др. Франк Велш, Член на Борда на директорите на Volkswagen леки автомобили, прие наградата във вторник вечерта в  издателство Аксел-Шпрингер в Берлин. "Много сме доволни от факта, че новият Arteon е приет толкова добре от читателите на AUTO BILD и "Bild am Sonntag". Толкова страст вложихме в разработването на този спортен автомобил с четири врати! За мен този "Златен волан 2017"  е признание за усилията на целия екип на Volkswagen."

В надпреварата за "Златен волан 2017" тази година участваха 42 нови модела. Читателите на AUTO BILD, както и над двайсетте партньори на списанието в Европа и  читателите на "Bild am Sonntag" гласуваха за най-добрите автомобили. Двайсетте модела с най-много гласове от пет отделни категории бяха тествани след това от 52-членно жури. Комитетът по награждаването включваше и рали състезатели като Валтер Рьорл, Ханс-Йоаким Щук, Мик Шумахер, Матиас Екстрьом, Себастиан Огиер и Тимо Шайдер. Автомобилите бяха оценявани и от известни германски автомобилни ентусиасти като Барбара Шьонебергер, Кай Пфлауме и Ричи Мюлер, а също и от главни редактори, дизайнери, инженери и - за първи път - от членове на природозащитни организации.

Arteon оглави категорията "Среден и висок клас автомобили". Журито отбеляза, че това Gran Turismo е с фина настройка на шасито, много добър двигател и прекрасно управление. Arteon се предлага в България на цени от 64 470 лв. Мощностите на предлаганите двигатели варират от 110kW/150PS1) до 206kW/280PS 2),3) Автомобилът се предлага както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела.