Ето как вашият e-Golf ви помага да сменяте лентите и да излизате от парко място.

Ако автомобил се приближава отзад и не може да бъде видян във външните огледала или в огледалото за задно виждане, той е в опасната мъртва зона. Преди да смените лентата на движение, верният поглед зад рамо помага - и сега, това прави и опционалният сензор за мъртвата зона. При скорост от 15 км/ч, сензорът може да ви предупреди чрез светеща LED икона във външното огледало на вашия е-Golf. Ако все пак включите мигач, светлината започва да мига по-ярко и по-бързо и насочва вниманието ви към превозното средство в мъртвия ъгъл на зрителното поле.

В комбинация със Асистент за спазване лентата на движение Lane Assist, сензорът може дори да използва коригираща намеса във волана, за да ви предупреди, в рамките на системните ограничения, преди да смените лентата на движение.

От своя страна, Rear Traffic Alert ви подпомага когато излизате на заден ход от паркомясто, в рамките на възможностите на системата. Сензори в задните брони следят преминаващия трафик зад автомобила. Ако друг автомобил, колоездач или пешеходец ви приближава отстрани, ще бъдете предупредени чрез звуков сигнал и индикация върху дисплея на Инфотейнмънт системата. Ако не реагирате навреме, системата може да смекчи или дори да предотврати неизбежен сблъсък чрез извършване на спирачна намеса.

 

Затвори
Новият e-Golf

Новият e-Golf.

Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам