За да сте съвсем спокойни по натоварени улици.

Спазването на дистанция спрямо движещия се отпред автомобил е допълнителна сигурност по време на движение в натоварен трафик. Серийната адаптивна система за контрол на дистанцията (ACC) е създадена точно за това. 

ACC измерва разстоянието и скоростта на движещите се отпред превозни средства. При попадане в образували се колони и задръствания системата забавя вашия Golf Alltrack и заедно с опционалната скоростна кутия с два съединителя DSG спомага за пълното спиране на автомобила и потеглянето му след това. В рамките на системните ограничения, ACC може да поддържа постоянна скорост до 210 км/ч, като същевременно спазва безопасна дистанция от движещото се отпред превозно средство.

Понякога може да се случи нещо непредвидено, което да наложи аварийно спиране. В такива случаи системата за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist би била много полезна.
В случай, че дадена ситуация бъде разпозната като критична съобразно системните граници, вие ще бъдете предупредени. В особено критични ситуации системата може да ви подпомага при спирането или дори да осъществи автоматично спиране за намаляване скоростта на сблъсъка.

Функцията за аварийно спиране в градски условия City Emergency Brake функционира при градско движение с ниски скорости, а системата за разпознаване на пешеходци може да разпознае внезапно излязъл на платното пешеходец, в рамките на системните ограничения. Асистиращата система ви предупреждава, помага ви при спирането или задейства самостоятелно спирачките. В идеалния случай евентуален сблъсък би могъл да бъде напълно избегнат или поне да се намалят последствията.

 

Затвори
Golf Alltrack

Новият Golf Alltrack.