VW Passat Variant: Двигатели

 

Благодарение на Common-Rail технология TDI-двигателите от Volkswagen се грижат за максимална мощност при нисък разход на гориво. Авомобили с дизелови двигатели от това поколение работят с директно впръскване на горивото и свръхпълнене с турбокомпресор. Така дизеловото гориво се впръсква динамично чрез дистрибуторна релса. TDI-двигателите се отличават с икономичност, висока еластичност и много висока мощност.Освен това работят особено тихо и благодарение на високия си въртящ момент, подпомагат и спортния стил на шофиране.

Иновативните TSI-бензинови двигатели от Volkswagen са с висока производителност и висок въртящ момент при нисък разход на гориво. Комбинацията между малък работен обем, свръхпълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото позволява много равномерно разгръщане на мощността и изключителна ефективност. Затова Volkswagen използва технология за намаляване на обема. Тук двигателите имат висока производителност, въпреки малкия си капацитет. Тази технология в автомобилната индустрия в момента е най-ефективния начин за спестяване на гориво.

Акцент от гамата двигатели поставя най-мощният до момента четири-цилиндров дизелов двигател от Volkswagen. Въпреки 176 кВт (240 к.с) мощност TDI SCR 4MOTION впечатлява със среден разход на гориво от малко повече от 5 литра на 100 км. И благодарение на 4MOTION можете да се насладите на най-високо сцепление: BiTurbo-двигател с 500 Нм въртящ момент  задвижва четирите колела.

Затвори

Новият Passat Variant. Уверен като теб.

Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интерси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам