VW Passat: Автоматичен контрол на дистанцията ACC

 

При движение в града можете да сте по-спокойни, когато поддържате достатъчна дистанция до движещия се отпред автомобил. Автоматичният контрол на дистанцията ACC (сериен при Highline) се грижи за това. ACC измерва разстоянията и относителната скорост на движещите се пред вас автомобили. За тази цел сензор следи зоната пред автомобила. При колони и задръствания и в комбинация с опционалната автоматична скоростна кутия с два съединителя DSG Volkswagen спира напълно. В рамките на възможностите си системата може да поддържа дистанцията до движещия се пред вас автомобил при скорост до 160 км/ч.

Понякога се случва нещо непредвидено и е необходимо бързо и рязко спиране. В тези случаи може да ви помогне включената в пакета система за наблюдение на зоната около автомобила "Front Assist" с функция за аварийно спиране в градска среда. Когато при скорост от около 30 до 210 км/ч в рамките на възможностите на системата бъде разпозната критична ситуация за сблъсък в движещия се отред автомобил, " Front Assist" предупреждава водача акустично и визуално и се подготвя за евентуално спиране. Ако ситуацията продължи да бъде критична, системата автоматично активира спирачките, с което е възможно намаляване на скоростта на сблъсъка. "Front Assist" подпомага водача и при спиране и осигурява максимална спирачна сила, когато това е необходимо.

Функцията за аварийно спиране в градска среда е разширение на системата "Front Assist", която работи при Stop-and-Go трафик в града. При скорост между 5 и 30 км/ч тя може да реагира с аварийно спиране в последния момент преди сблъсъка.

 

Още информация за Front Assist ще откриете тук

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Новият Passat Уверен като теб.