VW Passat: Двигатели

 

Благодарение на Common-Rail технология TDI-двигателите от Volkswagen се грижат за максимална мощност при нисък разход на гориво. Авомобили с дизелови двигатели от това поколение работят с директно впръскване на горивото и свръхпълнене с турбокомпресор. Така дизеловото гориво се впръсква динамично чрез дистрибуторна релса. TDI-двигателите се отличават с икономичност, висока еластичност и много висока мощност.Освен това работят особено тихо и благодарение на високия си въртящ момент, подпомагат и спортния стил на шофиране.

Иновативните TSI-бензинови двигатели от Volkswagen са с висока производителност и висок въртящ момент при нисък разход на гориво. Комбинацията между малък работен обем, свръхпълнене с турбокомпресор и директно впръскване на горивото позволява много равномерно разгръщане на мощността и изключителна ефективност. Затова Volkswagen използва технология за намаляване на обема. Тук двигателите имат висока производителност, въпреки малкия си капацитет. Тази технология в автомобилната индустрия в момента е най-ефективния начин за спестяване на гориво.

Акцент от гамата двигатели поставя най-мощният до момента четири-цилиндров дизелов двигател от Volkswagen. Въпреки 176 кВт (240 к.с) мощност TDI SCR 4MOTION впечатлява със среден разход на гориво от малко повече от 5 литра на 100 км. И благодарение на 4MOTION можете да се насладите на най-високо сцепление: BiTurbo-двигател с 500 Нм въртящ момент  задвижва четирите колела.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Новият Passat Уверен като теб.