Blind Spot – Сензор за мъртвата зона

Това е действие, което всички помним още от шофьорските курсове: поглежадено през рамо с цел да се уверим, че няма автомобил в мъртвата зона на зрителното ни поле. Сега водачът на Polo опционално може да поръча  "Blind-Spot"-сензор. Когато се появи автомобил в мъртвото ви поле, той ви предупреждава посредством LED-индикатор в съответното странично огледало. Ако независимо от това включите мигач, системата ви предупреждава още по-недвусмислено за наличието на автомобил в мъртвото поле с примигване на индикатора. Опционалният "Blind-Spot"-сензор функционира при скорост на движение над 15 км/ч и се предлага в комбинация с асистент за излизане от паркомясто.

Асистентът за излизане от паркомясто ви подпомага при излизане от паркомясто на заден ход. С помощта на сензори в задната броня системата следи за поява на напречно движение зад автомобила. В случай на приближаване на автомобил, колоездач или пешеходец отстрани зад автомобила, системата предупреждава с акустичен тон и индикация на дисплея на инфотейнмънт системата. Ако не реагирате своевременно, системата е в състояние да предизвика автоматично спиране на автомобила, с което да намали тежестта на инцидента, а в идеален случай и да го предотврати напълно.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Polo.