Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Golf VI (2008-2012): Всичко, което искате да знаете за Golf 5K. С богата си гама от варианти Golf VI прави всички щастливи. От вълнуващ до хармоничен, от удобен до вдъхновяващ, за водачи с афинитет към спортен стил на шофиране или млади семейства: оборудването е разнообразно. Настоящите ни модели лежат на сърцата ни и затова на тази страница за Golf VI ще намерите интересни характерни особености за модела, ще научите повече за акцентите и ще получите някои полезни съвети.

Преглед на моделните варианти на Golf VI 5K. Golf е най-обичаният модел автомобил в Германия. По време на 5 годишния период произвоство на Golf VI в продуктовата програма влизат 20 моторизации с диапазон на мощност от 55 кВт (75 к.с.) до 199 кВт (270 к.с.). Намерете всичко за моделни варианти на Golf VI тук.

Golf VI Trendline

Изглежда добре от всички страни: Golf Trendline.

Повече информация

Golf VI Comfortline

Високо качество дори в най-малкия детайл: Golf Comfortline.

Golf VI Highline

Симбиоза от спортна елегантност и перфектен комфорт: Golf Highline.

Golf VI GTI

Най-бързият път към динамичен живот. Готови ли сте за надпревара с Вашия пулс? Вашият противник: Golf GTI.

Golf VI GTD

Golf GTD е създаден за истински ценители. И за всички, които може да се вдъхновят от спортен дизайн!

Golf VI R

Golf GTD е създаден за истински ценители. И за всички, които може да се вдъхновят от спортен дизайн!

Акценти. Много от елементите и фината изработка заслужено поставят Golf VI сред първите в своя клас - наслаждавайте се на акцените.

Дизайн.

Спортен или класически: при Golf VI не се налага да избирате. В своя дизайн той обединява и двете характеристики - от ясните и изразителни форми на колелата, през елегантното развитие на линията на задната част до двойните ауспухови тръби, които подсказват, каква мощ се крие под капака му.

Технология при Golf 6.

Нискък разход на гориво, по-малко CO2 вредни емисии - но не и по-малко удоволствие от шофирането. Golf VI съчетава в едно мощност и отговорно отношение към околната среда. Благодарение на BlueMotion концепцията, която включва Старт-Стоп система и рекуперация. Те помагат на Golf да оползотвори енергията от спирането. Налична са дизиловият двигател TDI, бензиновият вариант TSI, както и комбиниранят TGI, който работи с бензин и пропан-бутан.

Комфорт.

Пътуването e още по-приятно, когато се чувствате сигурни. Golf VI се грижи затова: например, с камерата за движение на заден ход, с която може да видите всичко зад автомобила; с електронната система за контрол на стабилността (ESP), която дори в критични ситуации, ще Ви задържи на пътя или с предните и странични въздушни възглавници, с въздушните възглавници тип "Завеса" и въздушните възглавници за коленете.

Асестиращи системи при Golf 6.

Всичко може да се случи на пътя. Затова интелигентните асистиращи системи на Вашия Golf VI са Ви от помощ: опционалното адаптивно окачване DCC, което реагира автоматично на постоянно променящата се пътна обстановка. Както ѝ Вие: само с едно натискане на бутон може да решите, дали окачването на автомобила Ви да бъде спортно или комфортно.

Инфотеймънт.

Със зададена цел на дисплея на навигацията пред Вас и любима песен пътуването е много по-релаксиращо. Мултимедийното оборудване на Golf VI Ви предоставя плътен звук и Ви помага бързо и лесно да намерите пътя до целта. Според оборудването автомобилът Ви може да разполага с възможност за подаване на гласови команди, интуитивен дисплей, DVD възпроизвеждане и Hands-free телефония.

Размер на гумата

Размерът на гумата е нещо подобно на размера на обувката: той трябва точно да отговаря на автомобила. Само тогава ще пътувате сигурно. Кой е точният размер гуми за Вашия автомобил? В указанието за експлоатация на Вашия Golf VI ще намерите необходимата информация. А ние тук ще Ви дадем малко повече информация за числовите и буквени обозначения върху гумата.

Широки или тесни гуми?

Широката гума изглежда впечатляващо, но за какво е подходяща? Означава ли, че по-широката гума има по-добро сцепление с асфалта? И защо серийно вгражданите гуми при Golf VI са по-широки при Golf I?

Джанти

Какви джанти предпочитате  7,0 J x 17, ET 49, LK 112/5 или 8,5 J x 19, ET59, LK130/5? Дори на пръв поглед да изглежда лесно, изборът на точната джанта за Вашия Golf VI не е толкова лесна задача. Цифрите Ви казват всичко по отношение на разположението на болтовете, отстоянието и броя на болтовете. Тук ще обясним какво точно ни казва цялото обозначение на джантата.

GTI колекция.

Повече от 3 букви.

Volkswagen Оригинални резервни части за Вашия Golf VI. Предназначени точно за Вашия Volkswagen, Вие ще бъдете след ремонт или техническо обслужване сигурно и комфортно отново напът.

Ангренажен ремък и верига

Ангренажният ремък и вегирата изпълняват една и съща функция. Те осигурават синхронната работа на двигателя. При нормална експлоатация не е необходима периодична подмяна на веригата, докато при ангренажните ремъци има фиксирани интервали за смяна. Кога трябва да бъдат подменени и защо на всяка цена не трябва да прескачате датата за обслужване, можете да откриете в сервизната книжка на автомобила. Повече информация за Volkswagen Оригинален ангренажен ремък може да намерете тук.

Дишайте дълбоко.

Поленовият филтър е един от компонентите, който е отговорен за доставката на чист и свеж въздух в купето на автомобила. Затова, ние от Volkswagen, препоръчваме той редовно да се подменя и климатичната система да се почиства и дезинфекцира.

Моторно масло за Golf VI

Всяко моторно масло има различен състав и характеристики, които определят доколко добре ще смазва двигателя. Дали ще издържи на температура от 3 000°C или само до 350°C. Кои вредни за двигателя вещества ще абсорбира. Само маслото, което отговаря точно на изискванията на Вашия двигател може да го защитава, почисва и охлажда по правилния начин. А кое правилното моторно масло за Вашия Golf VI? Вижте различинте видове стандарти на моторни масла при Volkswagen Golf VI и научете повече за моторните масла, използвани от Volkswagen.

Volkswagen стандарт за моторно масло при Golf VI