Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам

Golf VI (2008-2012): Всичко, което искате да знаете за Golf 5K. С богата си гама от варианти Golf VI прави всички щастливи. От вълнуващ до хармоничен, от удобен до вдъхновяващ, за водачи с афинитет към спортен стил на шофиране или млади семейства: оборудването е разнообразно. Настоящите ни модели лежат на сърцата ни и затова на тази страница за Golf VI ще намерите интересни характерни особености за модела, ще научите повече за акцентите и ще получите някои полезни съвети.

Преглед на моделните варианти на Golf VI 5K. Golf е най-обичаният модел автомобил в Германия. По време на 5 годишния период произвоство на Golf VI в продуктовата програма влизат 20 моторизации с диапазон на мощност от 55 кВт (75 к.с.) до 199 кВт (270 к.с.). Намерете всичко за моделни варианти на Golf VI тук.

Golf VI Trendline

Изглежда добре от всички страни: Golf Trendline.

Научете повече

Golf VI Comfortline

Високо качество дори в най-малкия детайл: Golf Comfortline.

Научете повече

Golf VI Highline

Симбиоза от спортна елегантност и перфектен комфорт: Golf Highline.

Научете повече 

Golf VI GTI

Най-бързият път към динамичен живот. Готови ли сте за надпревара с Вашия пулс? Вашият противник: Golf GTI.

Научете повече

Golf VI GTD

Golf GTD е създаден за истински ценители. И за всички, които може да се вдъхновят от спортен дизайн!

Научете повече

Golf VI R

Golf R е създаден за истински ценители. И за всички, които може да се вдъхновят от спортен дизайн!

Акценти. Много от елементите и фината изработка заслужено поставят Golf VI сред първите в своя клас - наслаждавайте се на акцените.

Дизайн.

Спортен или класически: при Golf VI не се налага да избирате. В своя дизайн той обединява и двете характеристики - от ясните и изразителни форми на колелата, през елегантното развитие на линията на задната част до двойните ауспухови тръби, които подсказват, каква мощ се крие под капака му.

Технология при Golf 6.

Нискък разход на гориво, по-малко CO2 вредни емисии - но не и по-малко удоволствие от шофирането. Golf VI съчетава в едно мощност и отговорно отношение към околната среда. Благодарение на BlueMotion концепцията, която включва Старт-Стоп система и рекуперация. Те помагат на Golf да оползотвори енергията от спирането. Налична са дизиловият двигател TDI, бензиновият вариант TSI, както и комбиниранят TGI, който работи с бензин и пропан-бутан.

Комфорт.

Пътуването e още по-приятно, когато се чувствате сигурни. Golf VI се грижи затова: например, с камерата за движение на заден ход, с която може да видите всичко зад автомобила; с електронната система за контрол на стабилността (ESP), която дори в критични ситуации, ще Ви задържи на пътя или с предните и странични въздушни възглавници, с въздушните възглавници тип "Завеса" и въздушните възглавници за коленете.

Асестиращи системи при Golf 6.

Всичко може да се случи на пътя. Затова интелигентните асистиращи системи на Вашия Golf VI са Ви от помощ: опционалното адаптивно окачване DCC, което реагира автоматично на постоянно променящата се пътна обстановка. Както ѝ Вие: само с едно натискане на бутон може да решите, дали окачването на автомобила Ви да бъде спортно или комфортно.

Инфотеймънт.

Със зададена цел на дисплея на навигацията пред Вас и любима песен пътуването е много по-релаксиращо. Мултимедийното оборудване на Golf VI Ви предоставя плътен звук и Ви помага бързо и лесно да намерите пътя до целта. Според оборудването автомобилът Ви може да разполага с възможност за подаване на гласови команди, интуитивен дисплей, DVD възпроизвеждане и Hands-free телефония.

По-старите автомобили са също толкова важни за нас. Където и да се намирате в България, можете да се възползвате от услугите на нашите Volkswagen оторизирани сервизи. Посетете сервизните ни комплекси с Вашия Golf 6 и получете първокласно обслужване!

Обслужване & поддръжка.

Услуга, извършвана от компетентни професионалисти, е най-сигурната гаранция, че ще бъдете с Вашия Golf 6 възможно най-дълго време. Направете инспекция на автомобила си според сервизния интервал или надлежно сменете маслото на двитагеля в Оторизираните сервизни комплекси на Volkswagen.

Научете повече

Обслужване на акумулатора

Дали индикаторът за киселината в стартерната батерия е под минимума? При проверката на акумулаторната батерия може да се получи точна информация дали може да бъде обслужена, така че да е готова за работа, или се налага нейната подмяна. Ако Ви е необходимо съдействие по повод акумулатора на Вашия Golf 6, посетете най-близкия сервиз на Volkswagen.

Намерете най-близкия до Вас Volkswagen оторизиран сервиз

Сервиз на гуми.

Най-малко два пъти годишно, при смяна на сезоните, е време да помислите и за смяна на летни или зимни гуми. Запознайте се с актуалните предложения за сезона във Вашия Volkswagen оторизиран сервиз и попитайте за оферта за подходящите гуми и джанти за Вашия Golf 6 .

Намерете най-близкия до Вас Volkswagen оторизиран сервиз

Съхранение на гуми.

Ние съхраняваме Вашите гуми при подходящите условия - на хладно, на сухо и на тъмно. Ще проверим и протектора, ако пожелаете.  Можете да бъдете сигурни, че всичко ще бъде наред през новия сезон. И не на последно място, ще имате повече място в мазето или гаража си.

Намерете най-близкия до Вас Volkswagen оторизиран сервиз

Ремонти на Вашия Golf 6. Ние сме компетентният партньор на Ваша страна, когато става въпрос за ремонт на Вашия Golf 6. Дали повреди от хвръкнали камъчета, инцидент или смяна на изпълнили дълга си износващи се части – ние Ви предлагаме високо качество, дългогодишен опит и постоянна мобилност.

Подновяване на изпускателната система.

Вслушайте се в шума на Вашия Golf 6: По-силен ли е от обичайното? А какво показва индикаторът на резервоара? Харчи ли повече гориво? Или му е спаднала мощността? Ако е така, непременно трябва да проверите изпускателната система в оторизиран сервиз на Volkswagen и при нужда да я смените. Ние използваме само оригинални части и знаем точното място на всяка една гайка.

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Смяна на амортисьори

Кой губи самообладание само заради няколко дупки по пътя? Със сигурност не ѝ Вашият Golf VI, оборудван с подходящите амортисьори. И точно защото те се износват почти незабележимо: проверявайте ги на всеки 60 000 км. Ако е нужно, ще ги заменим с нови Volkswagen Оригинални амортисьори. Те прилягат точно на Вашия Golf VI и заедно с неговите асистиращи системи, образуват един истински отбор мечта.

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Дозареждане на климатичната система.

Факт: Когато Вашата климатична система Ви осигурява чист, приятно охладен въздух, концентрацията Ви на пътя е по-добра. За да е така и занапред, в нашите оторизирани сервизни комплекси ще обслужим климатичната система подобаващо: ще я дозаредим с фреон, ще проверим всички маркучи и уплътнения, ще сменим и въздушния филтър. Въздухът в купето Ви няма как да е по-свеж и чист.

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Повреди от камъчета.

Хубавото при тях е, че се поправят бързо и почти винаги са покрити от застраховката1. Затова най-добре елате веднага в сервиза. 

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen


1) Покритието на разходите за ремонт на щети в следствие на повреди от удари с камъчета зависи от условията на Вашата застрахователна полица.

Смяна на ремък и ангренажна верига.

Двигателят работи равномерно само когато ангренажната верига или ремъкът се движи плавно и прецизно, а клапаните се отварят и затварят в точно определения момент. Затова най-добре да го сменим. Ще го затегнем, заедно с това ще сменим водната помпа, обтягащите и водещите ролки и прецизно ще регулираме направляващите колела. С подходящите за това инструменти и със знанията ни на производител.

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Освежаване на каросерията и боята.

Ако "при борба" за паркомясто отнесете някое хлътване, Ви препоръчваме да се обърнете към каросерийни ремонти. Бързо ще поправим дребни щети с Оригинални лакови покрития и части за каросерията. За да не си личи почти нищо след това и за да продължите пътя си спокойно.

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Смяна и обезвъздушаване на спирачки.

Вашите спирачки се нагряват до 1 000 °C. Ясно е, че това ги износва. Нека най-добре при всяка смяна на гуми или тест на спирачките да проверяваме дали все още функционират правилно. Ако е нужно, ще ги заменим с нови Volkswagen Оригинални дискове и накладки, които точно прилягат на Вашия Golf VI. Освен това ще обeзвъздушим спирачната системата. Така, натискайки педала в решаващия момент, не рискувате кракът Ви да стъпи в Нищото.

Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Смяна на масло на скоростна кутия.

Позволете ни да Ви го представим: Трансмисионното масло - по-малко известния брат на моторното масло. То смазва и предпазва зъбните колела на скоростната кутия, поема замърсявания и охлажда. В продължение на 80 000 км. Сменете го след това. Най-добре с Volkswagen Оригинално масло за скоростна кутия, което е точно за скоростната кутия на Вашия Golf. И, разбира се, при Вашия дилър на Volkswagen.

 Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Смяна на моторно масло.

Колкото повече давате газ, толкова повече се натоварва двигателят. За това на помощ идва моторното масло. То го охлажда при температура до 2 000 °C, поема замърсявания и смазва подвижни части, като напр. бутала, в продължение на около 30 000 км. След това е най-добре да го сменим. Ние сме запознати с всяко винтче и използваме само моторни масла, препоръчани от Volkswagen. Те пасват на Вашия двигател точно, като детайл от него, но в течна форма.

 Намерете най-близкия до Вас оторизиран сервиз на Volkswagen

Размер на гумата

Размерът на гумата е нещо подобно на размера на обувката: той трябва точно да отговаря на автомобила. Само тогава ще пътувате сигурно. Кой е точният размер гуми за Вашия автомобил? В указанието за експлоатация на Вашия Golf VI ще намерите необходимата информация. А ние тук ще Ви дадем малко повече информация за числовите и буквени обозначения върху гумата.

Широки или тесни гуми?

Широката гума изглежда впечатляващо, но за какво е подходяща? Означава ли, че по-широката гума има по-добро сцепление с асфалта? И защо серийно вгражданите гуми при Golf VI са по-широки при Golf I?

Джанти

Какви джанти предпочитате  7,0 J x 17, ET 49, LK 112/5 или 8,5 J x 19, ET59, LK130/5? Дори на пръв поглед да изглежда лесно, изборът на точната джанта за Вашия Golf VI не е толкова лесна задача. Цифрите Ви казват всичко по отношение на разположението на болтовете, отстоянието и броя на болтовете. Тук ще обясним какво точно ни казва цялото обозначение на джантата.

GTI колекция.

Повече от 3 букви.

Volkswagen Оригинални резервни части за Вашия Golf VI. Предназначени точно за Вашия Volkswagen, Вие ще бъдете след ремонт или техническо обслужване сигурно и комфортно отново напът.

Ангренажен ремък и верига

Ангренажният ремък и вегирата изпълняват една и съща функция. Те осигурават синхронната работа на двигателя. При нормална експлоатация не е необходима периодична подмяна на веригата, докато при ангренажните ремъци има фиксирани интервали за смяна. Кога трябва да бъдат подменени и защо на всяка цена не трябва да прескачате датата за обслужване, можете да откриете в сервизната книжка на автомобила. Повече информация за Volkswagen Оригинален ангренажен ремък може да намерете тук.

Дишайте дълбоко.

Поленовият филтър е един от компонентите, който е отговорен за доставката на чист и свеж въздух в купето на автомобила. Затова, ние от Volkswagen, препоръчваме той редовно да се подменя и климатичната система да се почиства и дезинфекцира.

Моторно масло за Golf VI

Всяко моторно масло има различен състав и характеристики, които определят доколко добре ще смазва двигателя. Дали ще издържи на температура от 3 000°C или само до 350°C. Кои вредни за двигателя вещества ще абсорбира. Само маслото, което отговаря точно на изискванията на Вашия двигател може да го защитава, почисва и охлажда по правилния начин. А кое правилното моторно масло за Вашия Golf VI? Вижте различинте видове стандарти на моторни масла при Volkswagen Golf VI и научете повече за моторните масла, използвани от Volkswagen.

Volkswagen стандарт за моторно масло при Golf VI

Научите повече за:

Гаранция за мобилност

Вашата мобилност е наша цел - при техническа неизправност в страната или в чужбина. Програмата "Гаранция за мобилност" на Volkswagen се грижи за това, да се чувствате сигурни на пътя и при инцидент да получите помощ 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Гуми и джанти

Гумите са Вашият единствен контакт с пътната настилка - с контактна площ, която е едва колкото отпечатъците на четири стъпки. Открийте тук повече интересна информация, полезни съвети и атрактивни предложения.

Сервиз

Извлечете полза от компетентността на нашите сервизни специалисти. Запознайте се със сервизните ни услуги и програми за обслужване на Вашия Volkswagen автомобил. За да се чувствате сигурни напът и Вашия Volkswagen да остане истински Volkswagen