По-голяма контактна площ. Повече сцепление.

При слънце или при дъжд, при мокра или суха настилка. Кое е по-надежно при всякаква прогноза за времето: по-широките гуми и по-доброто сцепление, което те ще Ви осигурят - дори и при аквапланинг.

 

Опасност от аквапланинг.

Кое ще плава по-добре, надуваемата топка или поясът? Точно така! Широките гуми изтласкват повече вода и при тях по-бързо може да се получи аквапланинг.

 

Недостатък: комфортът.

По-ниският профил при широките гуми, ги прави значително по-твърди. Това осигурява по-лесното им управление, но и по-лош комфорт. Ще сте малко по-шумни при движение по асфалт.

 

По-голямо съпротивление, по-висок разход.

При по-широките гуми имат по-голяма съпротивителна повърхност - с 6% на 30 mm, ако искаме да бъдем по-точни! Какво означава това? Увеличено съпротивление при търкаляне. Вашият Golf VI се нуждае от повече мощност, за която е необходимо и повече гориво.

 

Повече сантиметри за повече конски сили.

Основно правило: колкото са по-широки гумите, толкова повече мощност могат да пренасят. Това е и причината, гумите на Golf VI да са с 5 cm по-широки, в сравнение с тези на Golf I. В края на краищата, Golf VI е и по-мощен.

Затвори
Този сайт използва бисквитки, за да персонализира страницата спрямо Вашите интереси. Ако останете на страницата, Вие се съгласявате с използването на бисквитки.
Приемам