Моторно масло

Маслата не са еднакви Правилното масло е като течен компонент, който допълва оптимално двигателя Ви и го предпазва. Volkswagen Оригиналните масла и моторните масла Castrol се грижат за върховните постижения на Вашия двигател.

Услугата на Volkswagen за смяна на моторно масло

Кратка спирка за дълъг експлоатационен живот на двигателя.

Удължете живота на двигателя си - с услугата за смяна на масло на Volkswagen. Вашите предимства накратко: Ние сменяме моторно масло, филтър и уплътнения с нашите познания на производител. Освен това ползваме само моторни масла и части, които са разработени специално за Вашия Volkswagen.

Нашият стандарт: Далеч повече от стандарт. По-мощни и по-надеждни – с тази цел от 1999 г. насам Volkswagen разработва висококачествени моторни масла съвместно с Castrol. Резултатът: Иновации, които постоянно се оптимизират до граничните стойности на производителност, като същевременно далеч надминават изискванията на стандарти и спецификации.

Висококачествено моторно масло Volkswagen Longlife III

Разработено за Вашия двигател.
  • Спестява гориво

По-добра ефективност благодарение на по-малко триене.

  • Удължава експлоатационния живот на двигателя

Намалява триенето до минимум.

  • Удължава интервалите за смяна

Благодарение на дълготрайна стабилност и намалено съдържание на пепел - и за дизелови автомобили с филтър за твърди частици.

Castrol EDGE Professional LongLife III

Сила. За максимална мощност.
  • Двоен маслен филм

Няма разкъсване на масления филм и при екстремно натоварване.

  • 15% по-малко триене

За повече мощност и по-малко износване.

  • 140 часа по-дълго запазване на масления филм

Чрез добавяне на титан.

Какво означават съкращенията при маслата. Сега SAE 5W-30 няма да Ви се струва като нерешима формула. Знаете ли къде на тубата е указана течливостта в студено време? И защо при ниски температури тя трябва да е описана с възможно по-малка цифра? Разберете сега.

SAE.

SAE класификацията на "Society of Automotive Engineers" (Дружество на автомобилните инженери) обозначава вискозитета, т.е. течливостта на моторното масло при определени температури.

Цифрата преди "W".

Течливост при ниска температура. Колкото по-ниска е цифрата, толкова по-добре тече и се разпределя моторното масло при ниски температури.

"W"

Зима, респ. ниски температури.

Цифра след "W".

Течливост при висока температура. Колкото по-малка е цифрата, толкова по-добре се разпределя маслото при 100° C.

Стандарт на VW.

Спецификация за моторно масло от Volkswagen. Ще намерите във Вашето ръководство за експлоатация.

GV.

Номер на производителя.

Пълна мощност Дори най-доброто моторно масло предпазва двигателя само когато е на правилното ниво. Прекалено малко масло: Металът се трие в метал и може да повреди двигателя. При прекалено много масло: То може да попадне в горивната камера и да повреди катализатора. Следете индикацията за нивото на маслото или проверявайте редовно нивото на маслото ръчно.