Състояние в онлайн режим означава ли, че се изпращат и споделят данни за местоположението ми?

В предишни версии на софтуера активирането на онлайн режима автоматично позволяваше изпращане или споделяне на информация за местоположението и използването на данни от автомобила без възможност за индивидуална настройка. С актуализацията на софтуера 3.0 вече е възможно да активирате онлайн режим и индивидуално да изберете предпочитаните от Вас настройки за споделяне на данни от автомобила (данни за автомобила /използването на данни, информация за местоположението, Car2X данни).

За да поддържате автомобила си онлайн, имате възможност да решите кои данни искате да изпращате или споделяте (с изключение на законово изискваните функции като eCall).

Повече информация за настройките за защита на личните данни при софтуерна актуализация 3.0 ще откриете тук. 

 

 

1.) За да използвате възможностите на We Connect Start (всички автомобили произведени за българския пазар и доставени фабрично нови в България са с по-високия пакет We Connect Plus) Ви е необходим Volkswagen ID потребителски профил и и да се регистрирате с потребителско име и парола в портала We Connect Start. We Connect Start е отделен договор, сключван онлайн с Volkswagen AG. След получаване на автомобила имате на разположение 90 дни, в рамките на които да регистрирате Вашия ID. на myvolkswagen.net или в приложението We Connect ID. (налично в App Store и Google Play Store). Така ще използвате услугите на We Connect Start за цялата продължителност на удължения срок. Използването на мобилните онлайн услуги We Connect е възможно при наличието на интегрирана интернет връзка. Свързаните с това разходи за пренос на данни в рамките на мрежовото покритие на територията на Европа, се поемат от Volkswagen AG с изключение на уеб радио и WLAN-Hotspot. За използване на уеб радио и WLAN-Hotspot пакети с данни могат да бъдат закупени от външния партньор за мобилни услуги "Cubic Telecom" и използвани в зоната на мрежово покритие в много европейски страни. Обемът на данни на тези пакети могат да се използват от всички потребители и пътници. Информация за цените и страните с покритие може да намерите на https://vw.cubictelecom.com. Алтернативен вариант за използване на уеб радио и WLAN-Hotspot е посредством мобилно устройство (напр. смартфон) с възможност за приложение на WLAN-Hotspot функция. В този случай съответните услуги са достъпни само при наличие на съществуващ или отделно сключен договор за доставка на мобилни услуги между Вас и Вашия мобилен оператор и само в рамките на покритите на съответния мобилен оператор. Допълнителни разходи (напр. такси за роуминг) могат да възникнат в резултат на обмен на данни през интернет, особено когато използвате съответните услуги извън територията на покритие на мобилната мрежа, в зависимост от тарифата на Вашия мобилен оператор. За използване на безплатното приложение We Connect ID. App е необходим смартфон с подходяща операционна система iOS или Android и SIM карта с възможност за пренос на данни посредством съществуващи или отделно сключени договорни отношения с Вашия мобилен оператор. Наличието на посаните в пакета отделни услуги може да се различават в зависимост от оборудването, автомобила и пазара. Услугите са налични само за съответно договорения срок на договора и може да променят съдържанието си по време на неговата валидност. Допълнителна информация ще получите при на www.connect.volkswagen-we.com и при Вашия Volkswagen партньор. Информация за тарифните условия на мобилната услуги ще получите при Вашия мобилен оператор.

2.) Наличието на функционалностите след актуализацията зависи от пазара, модела и допълнителното оборудване и може да варира.  

3.) Допълнително оборудване.

4.) Не е налично на всички пазари.

5.) Максимално възможна мощност на зареждане. Различните зарядни станции е възмождо да имат различно поведение на зареждане при една и съща мощност в кВт. В допълнение към кВт мощността на зарядната станция, максималният ток на зареждане също оказва влияние върху количеството енергия, което протича. Значение за максимално възможната мощност има и влиянието на температурата на средата и температурата на батерията, както и нивото на заряд. 

6.) Зареждане с макс. 135 кВт мощност на зареждане с постоянен ток (DC) при вариант на батерията Pro и Pro Performance, съответно при температура на средата и батерията около 23°C и стартово ниво на заряд около 5%; напр. при Ionity станция.

7.) Поддържани езици за разговорни команди: немски, английски (US и GB), френски, италиански, испански, чешки, дачански, нидерландски, норвежки, полски, португалски, шведски

8.) Примерно представяне

9.) Предпоставки за осъществяването на Over-the-Air актуализацията са наличието на We Connect договор и Volkswagen ID профил. Функционирането на подобренията след актуализацията зависят от пазара, моделната година и допълнителното оборудване и може да се различават. За получаването на други актуализации трябва да е преминала актуализация ID. Software 2.4. Някои софтуерни актуализации се осъществяват само с посещение в сервиз и не могат да преминат Over-the-Air.

10.)  Автомобилите с батерия <77 кВтч и фабрично инсталиран Software 2.3, при доставка ще бъдат с вече повишена мощност на зареждане.

Автомобили с батерия <77 кВтч, които са получили или ще получат Software 2.3 актуализацията Over-the-Air, увеличаването на мощност на зареждане ще бъде налично със Software 3.0 Over-the-Air.

Автомобили с батерия >=77 кВтч, при които Software 3.0 е инсталиран фабрично, при доставка ще бъдат с вече повишена мощност на зареждане.

Автомобили с батерия >=77 кВтч с инсталирани всички софтуерни версии Software 3.0,  ще получат покачване на мощността на зареждане със Software 3.0 Over-the-Air.

11.) В зависимост от допълнителното оборудване.

12.) След първата част на Over-the-Air актуализацията временно ще бъде възможно само гласово управление на английски и немски език. След преминаването на втората част на Over-the-Air актуализацията отново ще са достъпни всички езици, които са били на разположение и преди.

13.) Не е налично във всички страни и може да е част от допълнителното оборудване според модела и страната. 

Затвори
Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип