Меню
Затваряне на менюто
Затвори

ID.3 актуализация на софтуера

 

Извлечете полза от актуализацията на ID.3

Вече е налична актуализацията на софтуера за Вашия ID.3. Свържете се с наш оторизиран сервиз, за да запазите час за инсталиране. Тук ще намерите още информация и необходимите следващи стъпки от Ваша страна.

Вашите следващи стъпки

Вашият търговец се е свързал вече с Вас? Чудесно. Освен ако вече не сте изяснили всички подробности по телефона, следващите стъпки от Ваша страна ще бъдат следните:

  1. Запазете час за посещение при Вашия Volkswagen сервизен партньор. За улеснение използвайте раздела за търсене на сервиз. Всеки Volkswagen оторизиран сервиз може да осъществи актуализацията. Уточнете директно със сервизния консултант Вашите предпочитания за ден на посещение и възможността за използване на заместващ автомобил.
  2. В уговорения ден посетете с Вашия ID.3 сервизния комплекс. Ако сте решили да използвате заместващ автомобил, той ще Ви бъде предоставен. 
  3. Веднага щом актуализацията на софтуера бъде завършена и автомобилът е готов за предаване, Вашият сервизен партньор ще Ви уведоми по начина, предварително уточнен с Вас. Необходимо е да върнете предоставения Ви заместващ автомобил и да получите Вашия ID.3 с актуализиран софтуер.
  4. След приключване на актуализацията на софтуера, бихме се радвали да получим Вашата оценка за посещението в сервиза. За целта ще получите от Вашия сервизен партньор документ с QR-код, който при сканиране ще Ви препрати към кратък въпросник.

В какво се състои актуализацията на софтуера на ID.3?

Актуализацията на софтуера не само прибавя функциите App-Connect и Head-up-Display с добавена реалност, но прави и други промени. Част от тях са AC управляемият таймер за зареждане и свързаният активен круиз контрол (ACC). Като собственик на Volkswagen Вие сте от първостепенно значение за нас. Затова актуализацията съдържа и функционалности, в съответствие с изразените желания на водачите на ID.3 в обратната връзка към нас.

AR Head-up-Display

Сега вече можете да използвате монтирания в автомобила AR Head-up-Display: той изобразява полезна информация директно в зрителното Ви поле върху предното стъкло, напр. за това, къде трябва да завиете. По този начин виждате далечния план и може да се отпуснете докато пътувате.

App-Connect
Сега вече можете да прехвърлите Вашите приложенаие в автомобила!

App-Connect Ви дава възможност лесно да свържете смартфона си с Вашия ID. и удобно да управлявате избрани от Вас приложения. Това ще улесни достъпа Ви до музика, новини, навигационни карти или аудио книги.

Комфортно пътуване
Комфортно зареждане и управление на климатизацията от разстояние

Настройването на часа за включване на климатизацията в автомобила позволява да задавате от смартфона Ви желаното време за потегляне. Така вашият ID.3 ще Ви очаква подготвен за старт с желаната температура. Пътувате ли вече?

Автоматизираното планиране на места за зареждане в навигационната система обхваща над 85 000 станции в Европа. Освен това с таймера за зареждане може да се направи план на циклите за зареждане в зависимост от желаното време за отпътуване.

Свързан ACC
Свързан активен круиз контрол (ACC) и новите дигитални системи

Свързаният активен круиз контрол (ACC) позволява на автомобила да осъществява т.н. Car-2-X комуникация и адаптация на скоростта на пътуване спрямо ситуацията.

Между другото, дигиталната инструкция за експлоатация на автномобила се съхранява в инфотеймънт системата и Ви дава възможност да търсите желани функции чрез гласови команди. С Web-радио през инфотейнмънт системата могат да се възпроизвеждат интернет радиостанции.

Други предимства на актуализацията

Но това не е всичко! С актуализацията ще се възползвате и от многобройни подобрения на функционалността и софтуера. Свържете се сега с Вашия Volkswagen сервиз и си запазете час.

Как мога да запиша час за актуализация на софтуера?

Моля, свържете се с Вашия Volkswagen оторизиран сервиз.

Колко време е необходимо за актуализацията на софтуера на моя ID.3?

Актуализацията на софтуера отнема един работен ден.

Възможно ли е да инициирам и завърша актуализацията на софтуера самостоятелно?

Извършването на тази цялостната актуализация на софтуера трябва да бъде осъществена при Volkswagen сервизен партньор.

Осигурен ли е безконтактен процес за изпълнение на актуализацията на софтуера с оглед на актуалната COVID-19 обстановка?

Безконтактно предаване и приемане на автомобила е възможно във всеки Volkswagen оторизиран сервиз.

Ще остана ли мобилен, докато се актуализира софтуерът на моя ID.3?

Да, Вашият Volkswagen сервиз ще се погрижи да останете мобилни за времето на актуализацията без да се налага да плащате затова.

Кой функции ще бъдат налични след актуализацията на софтуера?

Повече информация ще намерите на тази страница в раздел "В какво се състои актуализацията на софтуера на ID.3?"

Ще има ли възможност в бъдеще актуализацията на софтуера да се осъществява онлайн или ще трябва да посещавам сервиз с моя ID.3 отново?

В крак с тенденцията за дигитализация Volkswagen разработва опцията за предоставяне на актуализация на софтуера онлайн.

Налага ли се въобще да се извършват актуализации на софтуера на моя ID.3?

Volkswagen препоръчва своевременното и редовно инсталиране на наличните версии на софтуера. Така ще се възползвате от допълнителните и подобрени функции.

Безплатна ли е за мен актуализацията?

Да, актуализацията за Вас е напълно безплатна.

Аз наскоро получих ID.софтуер версия 2.0, трябва ли да инсталирам и ID.софтуер версия 2.1?

Софтуер версията 2.1 съдържа още допълнителни функции, затова Ви препоръчваме да го инсталирате във възможно най-скоро време.

Ще получа ли доказателство за актуализацията на софтуера?

Актуализацията на софтуера се документира системно от Вашия Volkswagen сервиз и се вписва в дигиталната сервизна книжка на автомобила.

Как да разбера дали моят автомобил вече не е актуализиран с версия 2.1 на софтуера?

Можете да получите тази информация от Вашия оторизиран Volkswagen сервиз.

Имате ли още въпроси?

Имате още въпроси във връзка с актуализацията на софтуера? Моля, обърнете се директно към Вашия Volkswagen сервиз. Ще Ви помогнем с удоволствие.

Ами сега!
Изглежда браузърът ви не е актуален. Може би уебсайтът ни не работи оптимално. Повечето браузъри (но не и MS Internet Explorer 11 и по-стари) все още работят добре.

Препоръчваме ви да актуализирате вашия уеб браузър!
Последната версия може да гарантира добро изживяване навсякъде в Интернет.

Благодарим ви за посещението,
Вашият Volkswagen екип